logo
Imprimir
06-10-2022 | 22:04hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Vint anys de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Olot

El centre ha celebrat l’inici de curs, el seu 20è aniversari, amb un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Pep Berga

L’Escola Oficial d’Idiomes d’Olot està d’aniversari. Aquest 2022 celebren 20 anys d’història amb una gran oferta formativa de setembre a maig, seguint el calendari establert pel Departament d’Educació.

Situat a l’avinguda Sant Joan de les Abadesses número 20-22, el centre compta actualment amb uns 300 matriculats, de totes les edats. La previsió és que l’alumnat augmenti, ja que el període de matriculació continua obert fins a finals d’octubre.

En aquest sentit, avui dia l’espai ofereix formació en diverses llengües i nivells: anglès des del nivell A1 fins a C1, alemany i francès d’A1 a B1 i la possibilitat d'Introducció al C2. A més, els interessats o interessades també poden participar dels grups de conversa en diversos idiomes. Els professionals ofereixen cursos intensius de preparació per exàmens oficials i cursos d’estiu que suposen una oportunitat de mantenir o millorar l’idioma en poques setmanes.

Al llarg d’aquests 20 anys, l’EOI d’Olot ha format a més de 3500 alumnes, part dels quals han cursat més d’un idioma de forma paral·lela. Al llarg d’aquests anys el centre educatiu ha anat registrant un creixement substancial i constant del nombre d’inscrits i grups per idiomes.

En concret, el curs 2002-2003, l’Escola Oficial d’Idiomes d’Olot va obrir portes oferint formació d’alemany i francès i amb un equip de professors reduït que s’ha anat ampliant fins als onze professionals actuals.

La gran majoria de l’alumnat són veïns de la ciutat o rodalies d’entre 25 i 45 anys, que ja es troben dins del món laboral i desitgen ampliar les seves capacitats i aptituds. No obstant això, també s’ha detectat un augment constant d’alumnes d’entre 16 i 24 anys que volen incrementar les seves oportunitats laborals aprenent noves llengües i una presència cada vegada més important d’alumnes procedents de poblacions de fora de la Garrotxa.   

Aquest dijous 6 d’octubre s’ha portat a terme l’acte de commemoració d’aquest 20è aniversari. Ha consistit en parlaments del cap d’estudis i director en funcions, Arnau Conill, i de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i que ha comptat amb un pastís d’aniversari.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/186598_vintany-dele-colaoficialdidiome-dolot-1.htm