logo
Imprimir
03-10-2022 | 13:27hs
•POLíTICA

La CUP organitza un acte sobre la proposta del gasoducte MidCAT amb entitats en defensa del territori

L'acte es celebrarà al Centre Cultural Serafí Pitarra d'Hostalric aquest pròxim dimecres dia 5 d'octubre a les 19.00h

A la xerrada hi participaran la diputada de comarques gironines per la CUP-Un Nou Cicle Per Guanyar Montserrat Vinyets, Adrià Compte en representació de la plataforma Resposta MidCat i Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma STOPJJOO.

L'objectiu és conscienciar a la gent del territori de les conseqüències ambientals que podria suposar la construcció del gasoducte MidCat. Per aquest motiu l'acte es farà a Hostalric, últim punt on arriba el gasoducte.

Segons els organitzadors i col·laboradors de l'acte, el metà és un hidrocarbur extret del subsòl, de quantitat finita i que allibera CO2 durant es combustiona. No és una font d'energia neta, ni cap solució a la necessària transició energètica que hem d'adoptar de forma imminent. En un context tan urgent de crisi climàtica i energètica, en el que ens estem apropant perillosament a un canvi de règim a nivell global, i amb el gran impacte que suposa el metà a curt termini, ja que el metà és 86 vegades més agressiu que el CO2, no podem acceptar noves infrastructures que ens lliguin als combustibles fòssils per a les properes dècades. Així doncs, el MidcAT és una violació de l'Acord de París del COP21, que es compromet a abandonar de forma immediata l'ús dels combustibles fòssils. No podem permetre que el gasoducte continuï creuant i malmetent més espais naturals, rius, boscos i terres de conreu, aquest cop cap a les comarques de La Selva, Gironès, Pla de l'Estany, Empordà, Vallespir, El Roselló i l'Aude.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/186194_lacuporganitzaunacte-obrelapropo-tadelga-oductemidcatambentitat-endefen-adelterritori-2.htm