logo
Imprimir
26-09-2022 | 13:21hs
•POLíTICA

La CUP Farners denuncia 'la greu falta de responsabilitat' de l'equip de govern amb la piscina municipal

Asseguren que "defuig vergonyosament" les seves obligacions amb els treballadors i usuaris

La CUP Farners denuncia "la greu falta de responsabilitat" de l'equip de govern de Santa Coloma amb la piscina municipal, gestionada per una empresa privada des del 2007, i que va tancar inesperadament a l'agost. Els cupaires denuncien que des del tancament, el 8 d'agost, el govern municipal "defuig vergonyosament les seves obligacions" envers la plantilla de l'equipament, els usuaris de la piscina i la ciutadania en general i reclamen la creació d'una empresa pública municipal que la gestioni.

"Quan parlem de responsabilitats estem parlant de qui és el responsable final de les decisions que es prenen, que no és altre que l'equip de govern municipal. El tancament de la piscina municipal, cal que ho entenguem totes, és responsabilitat de l'Ajuntament, i de l'alcalde, el primer, a qui corresponia el control del concessionari i vigilar la correcta prestació del servei", denuncien els cupaires en un comunicat.

"L'any 2008 el llavors govern municipal va permetre que l'empresa Sport Assistance 2000, concessionària de la piscina, hipotequés la concessió d'un servei públic adjudicat per quaranta anys. Posteriorment, es va autoritzar i avalar l'empresa en el procediment de novació del crèdit, que, d'altra banda, l'empresa no va amortitzar mai, per la qual cosa actualment el nominal del deute és pràcticament el mateix que fa catorze anys. I aquesta no és una cosa que sapiguem ara. L'equip de govern n'estava al cas, i hi consentia", critiquen.

Segons expliquen, el novembre passat la concessionària va trametre a l'Ajuntament una proposta de resolució de mutu acord del contracte de la concessió. "El govern municipal llavors va dubtar. Va demanar als bancs la possibilitat d'obtenir nous préstecs -aquest cop a càrrec de la tresoreria municipal- per fer front al crèdit hipotecari de la concessió, però no acabà de decidir-se. Els tres grups de l'equip de govern -d'ERC, Junts per Catalunya i els independents d'ISC-IdSelva- no es varen posar d'acord, no es va comunicar res per escrit a la concessionària i tot just el juliol de 2022, pocs dies abans del tancament de la piscina, la secretaria i la intervenció municipals varen emetre un informe contrari a la resolució del contracte de mutu acord", expliquen.

Des del tancament, assenyala CUP Farners, el consistori "defuig vergonyosament" la seva responsabilitat cap als treballadors de la piscina, "que han quedat sense feina i en una situació de greu incertesa, quan l'Ajuntament sap que és molt probable que quan arribem a judici serà obligat a subrogar-ne els contractes, restablir-los al lloc de treball i a pagar-los els sous endarrerits des del passat mes d'agost de 2022" i cap als usuaris, que havien avançat els pagaments de les quotes i inscripcions.

També cap a la ciutadania, diuen, "que amb els seus impostos ha estat pagant un equipament que ha estat sempre en mans privades, amb el consegüent benefici empresarial, com sempre, per a uns pocs i no en benefici de la majoria" i que ara temen que, tancada i sense manteniment, es deteriori.

Per tot plegat, la CUP va proposar al ple de dilluns 19 de setembre la intervenció administrativa del servei i la reobertura de la piscina i una "auditoria exhaustiva" del servei, per això els cupaires han votat favorablement a una modificació de crèdit de despesa del pressupost municipal que permeti fer-la. També reclamen la subrogació de la plantilla laboral ("estem moralment i legalment obligats", diuen) i la creació d'una empresa pública municipal que gestioni la piscina, a més d'un ple extraordinari per abordar la qüestió.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/185535_lacupfarner-denuncialagreufaltadere-pon-abilitatdelequipdegovernamblapi-cinamunicipal-1.htm