logo
Imprimir
22-09-2022 | 09:26hs
•LA GARROTXA

Un nou 'Quedem a la plaça?' amb veïns i veïnes dels disseminats de Sant Joan les Fonts

A la trobada les persones assistents van agrair l'actuació dels jardiners municipals que s'ocupen regularment dels camins d'ús públic

Aquest dimarts 20 de setembre es va celebrar una nova edició del "Quedem a la Plaça?". En aquesta ocasió el projecte de participació ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va tenir com a protagonistes els veïns i veïnes que viuen a diversos disseminats del municipi, com ara Cal Sordet, Torre del Fang, Mas Verdaguer, Mas Violella, Font del Grèbol, les Funoses, el nucli de Guardiola i el Mas Cucut, que va acollir la trobada. Les persones que hi van assistir van poder conversar amb l'alcaldessa, Maria Vidal, i amb la primera tinent d'alcaldessa, Anna Serra, sobre els temes que el preocupen.

Un d'ells és el mal estat en el qual es troben l'àrea de contenidors de deixalles que els pertoca. El fet d'estar ubicada a la carretera, fa que la utilitzin moltes persones de pas que col·lapsen els contenidors i deixen les bosses al terra. Això provoca que a la nit, animals com els porcs senglars s'hi acostin i facin destrosses. Els responsables de l'Ajuntament parlaran amb el SIGMA, responsable de la gestió de les deixalles de la Garrotxa, per mirar de trobar una solució.

També es va posar de manifest la dificultat que tenen molts d'aquests veïns i veïnes quan volen incorporar-se a la carretera principal N-260 des dels seus camins, a causa de l'alta velocitat a la que circulen els vehicles per aquesta via. Amb aquest motiu, es parlarà amb el Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat per instal·lar miralls que permetin millorar la visió en la maniobra d'incorporació.

Un cop es tingui resposta de tots els interlocutors, l'Ajuntament farà una proposta que haurà de ser consensuada amb els veïns i veïnes afectats.

A la trobada les persones assistents van agrair l'actuació dels jardiners municipals que s'ocupen regularment dels camins d'ús públic. També van valorar molt positivament aquest tipus d'iniciatives, ja que els va permetre conèixer altres persones que viuen en situacions molt similars i van poder compartir vivències.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/185252_unnouquedemalaplacaambvein-iveine-del-di-eminat-de-antjoanle-font--1.htm