logo
Imprimir
18-09-2022 | 19:02hs
•BESALú, VILA COMTAL

Torna el Remigius Fluvii, un dels actes estrella de la Festa Major de Besalú, després de dos anys

El descens de barques casolanes pel riu Fluvià ha reunit quaranta participants en cinc embarcacions

Cinc embarcacions amb quaranta tripulants a bord han participat aquest migdia en un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Besalú, el Remigius Fluvii. La tradicional baixada de barques casolanes pel riu Fluvià ha arribat enguany a l'edició número 35, després de dos anys d'aturada.
 
La coincidència amb activitats que congreguen molts besaluencs, com la Travessa de l'Estany, ha fet que el descens tingués menys participants del que és habitual, però com sempre ha atret nombrosos curiosos per veure com les embarcacions recorrien els 950 metres que separen el pont medieval besaluenc de la resclosa.
 
El regidor German Mas fa una valoració "molt bona" de la represa d'aquesta activitat després de dos anys sense poder-se celebrar per la pandèmia. Mas celebra tant la implicació de la ciutadania en totes les activitats de la Festa Major, així com que el cabal del riu fos suficient perquè el descens es pogués dur a terme "amb total normalitat".
 
Els més ràpids en la categoria infantil han estat No Em Barrufes; en la juvenil, Ferrari del Fluvià i Joc de Cartes en la mixta.
 
Aquestes tres embarcacions han estat també les reconegudes com a més originals, cadascuna en la seva categoria.
 
L'embarcació més tripulada ha estat Joc de Cartes amb 28 participants.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/184894_tornaelremigiu-fluviiundel-acte-e-trelladelafe-tamajordebe-alude-pre-dedo-any--1.htm