logo
Imprimir
12-09-2022 | 17:05hs
•TURISME

Prop de 50.000 persones visiten el Terra de Trobadors a Castelló d'Empúries

La gran festa medieval de Catalunya, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Castelló d'Empúries i que ha ofert prop de 250 activitats

Terra de Trobadors, la gran festa medieval de Catalunya, ha tancat la seva trentena edició amb la xifra més alta de visitants de la seva història. Prop de 50.000 persones han assistit al festival que s’ha celebrat durant el cap de setmana a Castelló d’Empúries i que ha programat prop de 250 activitats per a tots els públics. Després de dos anys marcats per la pandèmia, Terra de Trobadors ha celebrat una edició sense distàncies ni restriccions i ha recuperat el format habitual dels seus esdeveniments més populars. 

L’augment de visitants en aquesta edició s’ha notat especialment les tardes de divendres i de dissabte a la tarda. De fet, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va haver d’obrir un pàrquing suplementari el dissabte a la tarda després que els estacionaments previstos s’omplissin de gom a gom. Tot i el gran volum de visitants, no s’han produït aglomeracions, gràcies en bona part a l’ampliació de la zona de recreació històrica del Pont Vell que ha permès esponjar el centre i distribuir el públic en diversos espais. Respecte als visitants destacar també la gran presència de públic francès durant tot el cap de setmana. 

Les activitats vinculades a la temàtica d’aquest any -la construcció de la basílica de Santa Maria- són algunes de les propostes que han estat més ben valorades pel públic. En destaca el màping sobre la façana de la ‘Catedral de l’Empordà’, un espectacle d’imatges en 3D sobre la història i les particularitats arquitectòniques del temple que es va poder veure dissabte a la nit. Una altra de les propostes més ben valorades és La Fàbrica Gòtica, un espai de recreació històrica que ha permès als visitants conèixer alguns dels artesans i maquinària que van ajudar a l’edificació del temple i que va incloure una bastida de grans dimensions. Així mateix, cal remarcar l’èxit de la nova programació nocturna, especialment la nit de divendres amb la nova Nit de foc que va incloure El Camí de l’infern i l’espectacle de foc Horun La Liberté a càrrec de la companyia francesa Imaziren.

Malgrat la bona acceptació d’aquestes noves activitats, el sopar medieval -que va exhaurir les 400 entrades disponibles-, el torneig medieval, el mercat medieval o els espectacles de carrer continuen sent les propostes més populars i multitudinàries del festival.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha destacat el bon ambient viscut entre els visitants durant tot el cap de setmana. “Crec que alegria és l’adjectiu que més s’escau per resumir aquest cap de setmana. L’alegria dels organitzadors i dels visitants de poder viure el festival en el seu format habitual sense mascaretes, sense distàncies i sense restriccions. La gent en tenia moltes ganes de Terra de Trobadors”, ha assegurat.

Terra de Trobadors està organitzat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Coordinadora de Terra de Trobadors. Més d’una vintena d’entitats del municipi col·laboren anualment en l’organització de l’esdeveniment i, al llarg d’aquests anys, han ajudat a consolidar aquesta festa cultural, popular i festiva.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/184280_propde50000per-one-vi-itenelterradetrobador-aca-tellodempurie--1.htm