logo
Imprimir
05-09-2022 | 17:45hs
•ESPORTS

Llívia torna a protagonitzar una sortida de la Volta

La població de la Cerdanya viurà una nova sortida d’etapa amb els millors ciclistes del món

La Volta Ciclista a Catalunya de 2023 tindrà una sortida d’etapa a Llívia, segons han acordat l’ajuntament llivienc i l’organització de la cursa. Al llarg de les 101a edicions de la cursa, Llívia ha estat present a la Volta onze vegades, amb tres arribades i fins a vuit sortides, la darrera l’any 2018.

La història de la Volta amb Llívia es remunta a l’any 1980, quan per primera vegada la cursa hi va fer acte de presència amb una arribada. Amb sortida a Cardona, l’etapa va finalitzar a Llívia i hi va aconseguir el triomf l’espanyol Juan Fernández. José Manuel Mestre (2002) i Jesús María Manzano (2003) van ser els vencedors en les altres dues arribades que ha protagonitzat el municipi llivienc a la ronda catalana.

En el capítol de sortides d’etapes, Llívia va ser molt protagonista a principis de segle, amb sis sortides d’etapa consecutives entre els anys 2002 i 2007, on corredors com els campions del món Óscar Freire o Mark Cavendish van celebrar la victòria sortint de Llívia. Els dos precedents més recents són l’any 2017 i 2018, amb dues sortides d’etapa que van finalitzar a Igualada i Vielha, respectivament. De fet, l’any 2017 les condicions meteorològiques van obligar a neutralitzar la sortida, tot i que el control de signatures sí que es va portar a terme a la localitat.

En aquesta propera edició de 2023, en l’edició 102 de la Volta Ciclista a Catalunya, Llívia tornarà a viure i veure al seu municipi els millors ciclistes del món, amb una sortida d’etapa que ofereix moltes possibilitats per realitzar un recorregut atractiu.

“Llívia sempre ha tingut una vinculació molt especial amb la Volta. La nostra vila té una implicació destacable amb el món de l'esport i, molt especialment, amb el ciclisme. Estem orgullosos de tornar a acollir una de les sortides d'etapa d'aquesta edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Aquesta aposta clara referma la imatge de Llívia com a vila esportiva i ens situa en el mapa dels esdeveniments esportius en l'àmbit català i estatal. I, sens dubte, dona més visibilitat del potencial econòmic i turístic de Llívia, i del territori llivienc, més enllà de la comarca", ha declarat Elies Nova, alcalde de Llívia.

“Tornar a Llívia és per a nosaltres molt especial ja que sempre que hi hem estat ens han tractat de meravella. A més, és una localitat que gràcies a la seva ubicació geogràfica podem treballar en diferents escenaris per elaborar el millor recorregut possible. Els ciutadans de Llívia podran tornar a veure els millors ciclistes del món, i això no passa cada dia”, ha manifestat Rubèn Peris.

La Volta 2023, que va sumar en la darrera edició celebrada més de 11 milions d’espectadors únics mitjançant Eurosport i es va poder seguir en 190 països i als cinc continents, comença a definir-se, amb l’objectiu d’oferir un espectacle atractiu i exigent per a les principals figures mundials.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams.

El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team).
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/183589_lliviatornaaprotagonitzaruna-ortidadelavolta-1.htm