logo
Imprimir
05-09-2022 | 17:01hs
•ALT EMPORDà

Els Mossos d'Esquadra detenen a Empuriabrava un home per adoctrinament terrorista amb intenció d'atemptar mitjançant una acció violenta

El detingut, que estava en un avançat procés de radicalització, havia manifestat la seva intenció de realitzar una acció violenta abans de viatjar a països en conflicte

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de setembre un home, com a presumpte autor d'un delicte d'autocapacitació i adoctrinament terrorista.

La investigació es va iniciar a finals de maig arran de la localització d'una granada de la guerra civil en un domicili d'Empuriabrava (Alt Empordà). En aquell moment, els agents del TEDAX van recollir l'artefacte i el van analitzar. Els agents d'informació es van fer càrrec de la investigació i van identificar les persones que tenien ocupat el domicili.

Durant la investigació els agents van identificar la persona que havia adquirit la granada, així com altres armes blanques i una arma de foc simulada. A més, els mossos van poder concloure que l'home havia canviat la seva actitud, per una més agressiva, també el seu aspecte físic i feia manifestacions a favor d'organitzacions terroristes gihadistes, inclosa la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar a països en conflicte.

També es va detectar que el detingut consumia i compartia material de contingut gihadista, majoritàriament relacionats amb el martiri. Durant la investigació es va poder constatar com el detingut s'havia altament radicalitzat i s'havia adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista, interioritzant els seus missatges i duent a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges gihadistes a terceres persones als qui animava a cometre accions violentes.

Com a resultat d'aquesta investigació, el dia 2 de setembre es va establir un dispositiu que va culminar amb la detenció de l'investigat a Empuriabrava. La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de Madrid.

Aquesta investigació ha permès la desarticulació d'aquest home, resident a Empuriabrava i que es trobava en un avançat procés de radicalització amb convicció i el propòsit d'atemptar.

Durant el temps que ha durat la investigació, aquest home ha estat sotmès a una vigilància exhaustiva per part de la Comissaria General d'Informació de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra.

El detingut ha ingressat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE), pendent d'un procediment d'expulsió per seguretat nacional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/183586_el-mo-o-de-quadradetenenaempuriabravaunhomeperadoctrinamentterrori-taambintenciodatemptarmitjancantunaaccioviolenta-2.htm