logo
Imprimir
29-08-2022 | 15:03hs
•NOTICIAS 24HS

El lloguer a mitjà termini, una tendència en auge

Perfils d’usuaris com els nòmades digitals o els amants dels viatges a foc lent consoliden un sector que neix com a alternativa al turisme de masses

Que ens trobem en una societat canviant i en continua evolució també ha tingut pes en les operacions relatives a l’habitatge. En aquest sentit, darrerament s’ha consolidat una tendència que ja feia temps que s’anava coent a foc lent: els lloguers de pisos a mitjà termini. 

Aquest context sobretot es fa tangible a les grans ciutats, on l’oferta immobiliària és més majúscula i on, també, el perfil d’usuari i usuària és molt més divers, la qual cosa amplifica les opcions: des de persones que busquen pisos de luxe a Barcelona per passar una temporada específica, fins a nòmades digitals que necessiten un sostre per aixoplugar-se un temps de la seva vida agitada o amants dels viatges que es cuinen a poc a poc, i que, per tant, necessiten pisos o apartaments en llocs concrets per poder gaudir del viatge a càmera lenta. 

I, és clar, la progressió d’aquesta tendència també ha suposat l’aflorament d’empreses i companyies que es dediquen, precisament, a gestionar aquests lloguers. Existeixen diversos projectes que justifiquen aquest apogeu particular, com per exemple Ukio, una empresa especialitzada en el lloguer de pisos de luxe a mitjà termini: a partir d’un mes i fins a onze mesos, cosa que els permet no participar en aquesta voràgine que representa el turisme de masses. 

Per trobar l’essència d’aquesta iniciativa empresarial, impulsada pels germans francoestatunidencs Stanley i Jeremy Fourteau, ens hem de cenyir al seu nom. I és que ‘Ukio’ en japonès significa ‘viure el moment’, i això és justament el que persegueix aquesta start-up amb seu principal a Barcelona: pertànyer a una societat digitalitzada i participar en la transformació de l’experiència del lloguer. 

Així doncs, la companyia ha vingut amb un objectiu concís: revolucionar la indústria immobiliària tradicional aportant una nova perspectiva de viure. Ho aconsegueix gràcies a un gran ventall d’apartaments moblats on impera el gust per l’estil i la tecnologia, una oferta existent a les grans ciutats europees i que inclou un servei d’atenció al client disponible a les 24 hores del dia, així com un sistema de reserves directe i digitalitzat i un ‘check-in’ sense clau. 

De moment, el seu aterratge ha suposat una gran acceptació. Tant és així que després de ser present a la ciutat comtal i a Madrid va ampliar la seva expansió a Lisboa, un creixement que es va constatar l’any passat, quan van operar més d’un centenar d’apartaments a les principals ciutats del continent europeu gràcies al suport, entre d’altres, d’inversors potents com Heartcore Ventures.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/183056_elllogueramitjaterminiunatendenciaenauge-2.htm