logo
Imprimir
11-08-2022 | 11:50hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L’interès per la natura i les activitats en família consoliden Olot com a destí d'aquest estiu

L’interès per la natura i les activitats en família consoliden Olot com a destí d'aquest estiu

Les dades d’ocupació turística d’aquest juliol a Olot mostren una consolidació de les pernoctacions. Aquest últim mes s’ha omplert de mitjana el 55,45% de les places disponibles, una xifra similar a la de 2021 (55,75%) i 4 punts per sobre de la de 2020 (51,01%). En canvi, als caps de setmana de juliol l’ocupació turística ha estat superior al 80% (un 84,20% dissabte 9; un 81,66% dissabte 16; un 89,23% dissabte 23 i un 84,66% dissabte 30).

El que també s’ha incrementat aquest mes de juliol són les atencions fetes des de l'Oficina de Turisme d'Olot. Durant el mes de juliol s’han atès 2.375 persones, la qual cosa representa un augment del 21,1% en relació amb l’any passat (1.961 atencions fetes durant el 2021 i 1.561 al 2020).  La majoria dels visitants que s'han apropat a l'Oficina han estat famílies (50,99%) i parelles (30,23%), principalment procedents de les comarques de Barcelona (24,59%).

Una dada significativa és el nombre de pernoctacions a Olot i a altres municipis de la Garrotxa per part de les persones que visiten la ciutat. Aquest juliol, un 48,41% de les persones ateses a l’Oficina de Turisme, han passat quatre o més nits a la ciutat, és a dir, 10 punts percentuals més que l’any passat (34,68%).

La ciutat i la comarca confien que aquest estiu s’igualaran les dades de 2019, durant el període de vacances abans de l’inici de la pandèmia. De cara a l’agost, les previsions segueixen essent molt bones. Es preveu una ocupació mitjana del 85% i que en alguns casos es pugui arribar a la plena ocupació.

La natura continua essent el principal interès de les persones que visiten Olot i la Garrotxa. La gran majoria dels visitants estan interessats en conèixer la ciutat, el volcà Montsacopa, la Moixina i la Fageda. Els itineraris (43,87%) i les activitats en família (8,51%) han estat les activitats més sol·licitades aquest juliol. En total, des de Setmana Santa i fins al Pont de la Puríssima, s’han portat a terme i estan plantejades 34 visites guiades arreu de la ciutat i als punts més emblemàtics d’Olot.

Un altre dels punts d’interès d’aquest estiu ha estat l’Espai Cràter. 3.178 persones han visitat aquest mes de juliol el nou equipament de la ciutat, que va obrir portes el passat mes de març. En motiu de l’època estival, l’Espai Cràter ha ofert una programació de tallers familiars i visites guiades per als mesos de juliol i agost. En total, 30 visites comentades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa i 17 activitats per a infants, que es porten a terme tant entre setmana com els caps de setmana. Precisament a causa de l’alta demanda, s’han hagut d’ampliar les visites guiades per a la segona quinzena d’agost. Un altre aspecte a remarcar és la bona acceptació que està tenint l’exposició per a tots els perfils de visitants, des de famílies, fins a gent gran i grups.

Potenciació de la informació i la promoció turística d’Olot

Altres novetats implementades aquests darrers mesos han estat la segona edició del Festival de Senderisme dels Pirineus a Olot i la Garrotxa i l’actualització de les publicacions i 5 tòtems informatius del Nucli Antic per donar a conèixer «’Les 10 essències d’Olot’», els deu espais més emblemàtics de la ciutat a nivell turístic. D’altra banda, a principis d'any es van senyalitzar gairebé tots els indrets d'interès cultural de la ciutat a través del Garrotxa Cultour, les 15 propostes per descobrir el patrimoni que impulsa Turisme Garrotxa.

Al mateix temps, també s’està treballant en la traducció de la Guia Familiar d’Olot i el fulletó de rutes de la ciutat al castellà, al francès i a l’anglès. Paral·lelament, aquest any també s’ha impulsat l’OGL Meetings, la unió entre Olot, Girona i Lloret nascuda el 2015, per promocionar els tres territoris en el sector del turisme de reunions. En concret, Olot ha estat present a l’esdeveniment MIS a Madrid, el BED a Barcelona i també hi serà al Famtrip que es farà del 7 al 9 d’octubre on es convidarà 8 agents de viatges especialitzats en turisme de negocis per conèixer les propostes d’allotjament, restauració, activitats i espais de les tres destinacions gironines.

L’Oficina de Turisme d’Olot, la primera oficina acreditada amb el segell de la Carta Europea de Turisme Sostenible de tot Espanya

El passat mes d’octubre de 2021, l’Oficina de Turisme d’Olot va rebre l’acreditació amb el segell de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) atorgat per l’ens europeu EUROPARC: així, s’ha convertit en la primera oficina de turisme de tot Espanya en rebre aquest reconeixement.

El segell CETS, reconegut a nivell europeu, és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat en els espais naturals protegits d’Europa. Es tracta d’un mètode i un compromís voluntari per aplicar els principis del turisme sostenible. En definitiva, una forma de treballar coherent amb el territori que comporta l’acompliment d’un seguit d’actuacions i projectes fins al 2025 i una via més de promoció.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/181679_lintere-perlanaturaile-activitat-enfamiliacon-olidenolotcomade-tidaque-te-tiu-2.htm