logo
Imprimir
08-08-2022 | 19:44hs
•POLíTICA

Calonge i Sant Antoni aposta per la seguretat preventiva

L’Ajuntament ha aprovat la instal·lació de càmeres de videovigilància en més d’un centenar de localitzacions

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni aposta per la seguretat. En aquest sentit, el consistori ha signat el contracte de ‘Transferència de dades de la via pública i dels edificis municipals pel seu control i tractament’ amb l’empresa ALUVISA, una operació que té un valor total d’1.472.341,83 euros i que es desenvoluparà durant un període de deu anys. ALUVISA és una companyia especialitzada en aquest tipus de projectes i compta amb nombroses referències d’èxit arreu d’Espanya i també en àmbit internacional. 

En concret, el contracte inclou el desplegament pel terme municipal de Calonge i Sant Antoni d’una xarxa de càmeres d’última tecnologia dotades d’intel·ligència artificial amb capacitat de llegir les matrícules dels vehicles que hi circulen al mateix temps de proporcionar dades fonamentals per l’anàlisi de la mobilitat al municipi. Aquesta informació serà enregistrada i tractada per una plataforma software que permetrà també gestionar de manera centralitzada les instal·lacions semafòriques existents i proporcionarà eines pel tractament de les dades obtingudes. 

El tinent d’alcalde del Partit Popular i responsable de Seguretat Ciutadana, Alberto Mas, detalla que s’ha optat per un tipus de contracte pioner a l’administració pública espanyola que, en lloc de comprar, instal·lar i mantenir una sèrie d’equips per obtenir i tractar les dades requerides de la via pública, ha permès contractar una empresa que s’encarregui de la inversió i el manteniment i que proporcioni les dades ja processades. “Amb això aconseguim optimitzar l’ús dels diners públics i garantir-nos durant tota la durada del contracte, disposant de dades definides com a essencials per augmentar el grau de seguretat del que gaudeixen els nostres veïns i visitants”, apunta Mas, que també puntualitza que l’Ajuntament abonarà “mensualment el cost del servei només si és plenament funcional”. 

El mateix edil assenyala que en termes de seguretat ciutadana s’espera que a través d’aquest model “s’augmenti en un 35% el percentatge de resolució de casos”. “El sistema es convertirà en una eina de seguretat preventiva amb la qual cosa venir a delinquir a Calonge no serà una bona opció”, afegeix, abans de concretar que aquesta eina de prevenció es complementarà amb una funció coneguda com a llista negra o llista blanca: la negra es fa servir per localitzar una matrícula que pugui estar buscada, i la blanca permet que en cas de produir-se un fet delictiu es pugui fer un filtratge de tots els vehicles que han estat detectats per la zona i, fins i tot, es poden detectar rutes delinqüencials. 

La implementació d’aquest servei ha de permetre també dotar d’intel·ligència artificial els semàfors perquè adaptin la seva rutina de vermell-verd a la realitat del trànsit, evitant parades innecessàries i agilitzant la circulació de vehicles. Respecte a la instal·lació de càmeres als punts de recollides d’escombraries, el nou operatiu permetrà un major control amb l’objectiu de reduir les conductes incíviques, podent arribar a sancionar a les persones que actuïn en contra de les ordenances municipals. Finalment, i pel que fa a la videovigilància d’edificis municipals, se centralitzarà l’obtenció i el tractament de les dades, així com la seva integració en els protocols d’actuació actuals en cas que es detecti alguna incidència.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/181361_calongei-antantoniapo-taperla-eguretatpreventiva-1.htm