Ja es coneixen tots els detalls de la 24ª edició del Mercadal del Comte Guifré de Ripoll, que arriba els dies 11, 12, 13 i 14 d’agost del 2022. Enguany es retorna al format habitual d’abans de l’arribada de la pandèmia, amb activitats des de dijous fins diumenge, quan la vila es traslladarà a l’època medieval, de Guifré el Pelós. Es comptarà amb unes 75 parades de diferents mides, que ocuparan els carrers i les places del centre, com ja és habitual. A banda, aquest any se li ha volgut donar molta importància a l’escenografia i els espectacles.

Al Mercadal hi passaran coses constantment, ja que al llarg del dia cada 10 minuts hi haurà alguna representació d’arts escèniques. S’hi incorporen nous elements com ara el circ i les acrobàcies. Hi haurà cinc punts de dinamització on s’aniran fent activitats: la plaça del Monestir, la plaça de la Lira, la plaça Gran, la cantonada del carrer Mn. Cinto Verdaguer amb el carrer de la Font i la plaça de la Llibertat, on també hi haurà una demostració d’oficis. Com a novetat, aquest 2022 es compta amb un racó esotèric, a la zona del carrer del Monestir, la plaça del Cinema Ideal i la plaça Caprànica.

Descarrega aquí el programa d’actes del Mercadal (PDF)

Des de la regidoria de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, així com des de Ripoll Comerç, es convida a tots els comerços de la vila a participar del Mercadal, ja sigui aportant-hi una parada o ambientant-se i vestint-se de l’època. També cal destacar que el Trenet Turístic estarà present a Ripoll durant els dies del Mercadal.

La presentació d’aquesta edició del Mercadal es va dur a terme aquest dimarts al Claustre del Monestir, amb la presència de la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament, Manoli Vega, i el gerent de l’empresa Sabors Catalans, Josep Maria Soldevila.

Descarrega el plànol del Mercadal 2022 (PDF)