logo
Imprimir
28-07-2022 | 18:18hs
•BAIX EMPORDà

Torrent Pagès exposa escultures de gran format al Parc dels Estanys de Platja d'Aro

L'artista protagonitza la divuitena mostra consecutiva en un espai consolidat com a escenari expositiu a l'aire lliure

L'artista Torrent Pagès exposa el conjunt de dotze peces escultòriques de gran format al Parc dels Estanys de Platja d'Aro. L'exposició "Sense fi" es pot visitar del 30 de juliol al 12 de febrer de 2023, coincidint amb l'horari general d'obertura del parc al públic (juliol-setembre 7-21 h i octubre-febrer 8-18 h).

Torrent Pagès protagonitza la divuitena mostra consecutiva en aquest espai, una exposició organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró dins el cicle anual d'arts plàstiques al municipi.

El crític d'art Alexande Roa Casellas destaca que "Sense fi" està integrada per "obres escollides amb molta cura que fan un repàs per les inquietuds formals i expressives de l'artista, especialment les més recents".

"El seu treball es caracteritza per una recerca de la fascinació cap als elements més bàsics que conjuguen les arts: els elements de la natura manipulats per suggerir noves realitats. Ha incidit especialment en el treball sobre l'aigua com a matèria escultòrica, fent dels remolins i el seu fluir un recurs artístic lligat íntimament a la seva pròpia naturalesa. Si una cosa ens recorda Torrent Pagès amb el seu treball és que el gran poder de l'art rau, no tant en una imitació del món, sinó en una plasmació dels seus misteris fascinants per part de la mirada humana, sempre condemnada a una percepció limitada", assenyala Roa en la presentació de la mostra.

La nova mostra dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli. Prèviament, hi han exposat artistes com Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny o Bonaventura Ansón, entre molts altres. De cadascun en resta com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d'Art.

L'Ajuntament proposa un calendari expositiu per a 2022 amb nou propostes en tres espais. El Parc dels Estanys de Platja d'Aro acull dues mostres: l'actual de Torrent Pagès, que pren el relleu a l'anterior de Josep Coll.

Al Castell de Benedormiens de Castell d'Aro hi han exposat aquesta primavera Lourdes Fisa i Olga Andrino; actualment acull una selecció d'obres del Fons Municipal d'Art i posteriorment hi farà estada Joan Mateu (13 d'agost-25 de setembre) i la col·lectiva d'Artistes Locals (1 d'octubre-27 de novembre).

Pel que fa a les sales d'art de la Masia Bas de Platja d'Aro, després de ser escenari de la mostra fotogràfica "Pablito. Una visió propera", de la Diputació de Girona; ara com ara també acull un segon bloc de la mostra del Fons Municipal d'Art (fins a l'11 de setembre); i a la tardor ho farà de les obres guanyadores i finalistes del 9è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/180443_torrentpage-expo-ae-culture-degranformatalparcdel-e-tany-deplatjadaro-1.htm