logo
Imprimir
28-07-2022 | 14:08hs
•POLíTICA

El PSC de Pals celebra la declaració de 'Radio Liberty' com a Bé Cultural d'Interès Local

L'objectiu del PSC en relació amb la preservació de les instal·lacions de l'antiga ràdio és poder arribar a desenvolupar un memorial de la Guerra Freda, compatible amb la preservació dels valors ambientals i amb altres projectes complementaris

El PSC de Pals celebra la declaració per part del Consell Comarcal del Baix Empordà de BCIL (Bé Cultural d'Interès Local) de "Radio Liberty". Aquesta declaració arriba després de molts anys de lluita de la regidora de Pals i consellera, Marisol Perea que així ho va fer saber a la seva intervenció al plenari d'aquest dilluns 25 de juliol. Perea va posar de manifest la manca d'interès per part de l'Ajuntament de Pals mentre estava vigent el projecte AQUAM de la Fundació Mar, desestimat per la Generalitat l'any 2020.

També va remarcar que l'any 2014, la mateixa regidora, va presentar en una sessió plenària el projecte del Museu de la Guerra Freda, el qual va tenir un nul interès per part de l'equip de govern d'aquell moment. Igualment, ha volgut posar en relleu la feina feta per la Plataforma "Salvem la platja de Pals" i del "Cercle Català d'Història", que han aportat els vessants mediambientals i culturals amb la recuperació de les restes arqueològiques de la Torre Mora.

El grup del PSC va presentar el 7 de juny d'enguany una Proposta de Resolució al registre del Parlament de Catalunya on demanava al govern de la Generalitat, en col·laboració amb el Govern central, l'Ajuntament de Pals, i amb la resta d'administracions, preservar el valor ambiental, històric i cultural de l'entorn de les antigues instal·lacions de Ràdio Liberty. El text també instava a preservar les antigues instal·lacions de "Radio Liberty" del deteriorament i de l'enderroc fins que el projecte del memorial i els projectes complementaris puguin ser una realitat.

L'objectiu del PSC en relació amb la preservació de les instal·lacions de l'antiga ràdio és poder arribar a desenvolupar un memorial de la Guerra Freda, compatible amb la preservació dels valors ambientals i amb altres projectes complementaris. El grup dels socialistes de Pals va ser l'únic grup que va incloure el projecte de "Radio Liberty" tant l'any 2015 com el 2019 al seu programa electoral, és per això que celebrem la decisió del Consell Comarcal de declarar "Radio Liberty" un bé cultural d'interès local.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/180438_elp-cdepal-celebraladeclaracioderadiolibertycomabeculturaldintere-local-2.htm