logo
Imprimir
27-07-2022 | 10:47hs
•LA SELVA

Vidreres aposta per la promoció d'energies renovables

El ple aprova inicialment l'establiment de la taxa perquè la població pugui fer ús de les instal·lacions fotovoltaiques municipals

L'Ajuntament de Vidreres ha fet un pas més en l'aposta per les energies renovables i la promoció del seu ús entre la població. El ple de dimarts va acordar l'establiment de quotes perquè els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent de les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques municipals.

El consistori destaca que és "un pas ferm en la creació de la comunitat energètica intel·ligent a Vidreres" que porta tant beneficis ambientals com econòmics per als veïns implicats.

L'alcalde, Jordi Camps, detalla que "fa temps que des de l'àrea d'Urbanisme, amb el regidor Enric Gual al capdavant, s'està treballant en aquest projecte que facilitarà a les llars accedir a l'ús d'aquest tipus d'energia renovable, ja que sovint hi ha domicilis que volen fer el pas cap a energies verdes, però no poden permetre's la inversió inicial que comporten".

Inicialment, els usuaris que ho desitgin podran servir-se de les plaques solars del pavelló, sempre que visquin a una distància no superior als 500 metres de la font d'energia. Des de l'Ajuntament avancen que més endavant preveuen ampliar el projecte per estendre'l a altres plaques del municipi.

Lloguer de material municipal

El ple també va tractar la modificació de l'ordenança fiscal que regula el servei de lloguer de material municipal, format per cadires, taules, carpes, entre d'altra material que posa a disposició d'entitats, particulars i empreses. En aquest sentit, s'ha aprovat actualitzar els preus per la prestació del material.

També s'ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula els punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La modificació consisteix a aplicar una quota als usuaris que facin servir el punt de recàrrega, fins ara gratuït, per compensar la despesa d'energia elèctrica que implica per l'Ajuntament.

Camps defensa que la taxa servirà per posar ordre perquè "hi ha persones que abusen d'aquest servei, fins al punt de deixar carregant un cotxe tota la nit".

Durant la sessió també s'han aprovat per majoria absoluta la moció contra l'ocupació il·legal d'habitatges als municipis de Catalunya i la moció en suport a la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya per a l'aplicació de solucions que ajudin a viure millor a les persones grans.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/180337_vidrere-apo-taperlapromociodenergie-renovable--1.htm