logo
Imprimir
25-07-2022 | 08:52hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

S’espera que més de 250 persones participin en la Setmana de la Donació a Olot

La represa de la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les properes setmanes, més que en els anys anteriors

Des del Banc de Sang calculen que a l’agost caldran 20.000 donacions per donar resposta als tractaments dels malalts. Des d’Olot, i per ajudar a remuntar les reserves de sang, de l’1 al 6 d’agost se celebra la Setmana de la Donació.

Per això, hi haurà campanyes arreu del municipi:

Un estiu amb menys donacions de l’habitual

Amb el lema “Viu i fes viure” recordem que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui disposem d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

Enric Contreras, director assistencial, comenta que aquest any el descens de donacions ja fa dies que es nota: “A l’agost les donacions baixen fins a un 30%, però aquest any ja estem patint una disminució des del juny. És la primera temporada estiuenca sense restriccions i la gent té ganes de viatjar”.

El canvi d’hàbits de la ciutadania és la principal raó per la qual baixen les donacions. De fet, durant els propers mesos hi ha previstes 300 col·lectes a tot Catalunya i es mantindran obertes les sales de donació dels principals hospitals.

Omple la bossa de vida

Abans de marxar de vacances, convidem tothom a donar sang i emportar-se una bossa d’estiu per omplir-la de coses bones.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/180136_-e-peraqueme-de250per-one-participinenla-etmanadeladonacioaolot-1.htm