logo
Imprimir
21-07-2022 | 11:53hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Instal·lació de nous jocs infantils a la Plaça Picasso d'Olot

L’actuació al barri de Sant Roc forma part de les actuacions de millora dels parcs infantils de la ciutat

Després de la creació del parc infantil del Firal Petit, el de la zona de la Faja, la millora del parc del Morrot i la instal·lació de nous aparells al de la Caixa, l'Ajuntament d'Olot se centra ara en l’àrea de jocs de la plaça Picasso. És una de les peticions realitzades per les veïnes i veïns que van participar de la passejada al barri.  

L’actuació programada al parc infantil de Sant Roc preveu tasques de conservació i millora del tobogan i les tres molles existents i la retirada de l’actual gronxador amb base de formigó i cautxú i l'estructura d'equilibri de fusta amb pals pneumàtics. Els Serveis Municipals seran els encarregats de retirar els elements que s’han de substituir i de posar al dia les peces que s’han de mantenir en aquest espai.   

Amb l’actuació que ara s’emprèn, s’instal·larà una caseta, nous gronxadors i dues noves estructures de jocs – fetes de fusta – pensades per potenciar la interacció entre els infants. Seguint el model de jocs del Firal Petit, s'ha buscat que els elements siguin inclusius, en puguin fer ús diversos infants de forma simultània i estiguin adaptats a l'entorn, construïts amb materials sostenibles i resistents. El projecte té un cost de 17.295,34 € i un termini d’instal·lació de dos mesos.

Els treballs de renovació del joc infantil a la Plaça Picasso, al barri de Sant Roc, és una de les actuacions impulsades que continuaran a l'Hostal del Sol i al carrer Xaloc, al barri de Les Fonts. També es treballarà en un projecte de renovació del Parc de les Mores on, després de les millores realitzades per les Brigades Ocupacionals, ara s’està col·locant una nova barana a la part més propera a l’avinguda Sant Jordi.

A més dels projectes de millora iniciats, les Brigades Ocupacionals realitzen tasques de manteniment dels jocs infantils de la ciutat: repintant els elements desgastats, reposant esmalts i vernissos i netejant grafits d’aquestes espais per tal de mantenir-los en òptimes condicions per al seu ús.

Olot compta actualment amb un total de 46 parcs infantils i d'esport i salut ubicats als diferents barris. La renovació i conservació d’aquestes àrees és una de les prioritats de l’Ajuntament d’Olot que invertirà un total de 150.000 € durant aquest 2022.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/179967_in-tallaciodenou-joc-infantil-alaplacapica-odolot-1.htm