logo
Imprimir
15-07-2022 | 19:12hs
•CATALUNYA NORD

Neix una associació per reclamar la reobertura del pas del coll de Banyuls

Demanen la lliure circulació i volen promoure les relacions entre el nord i el sud

Un grup de persones de Banyuls ha posat en marxa una associació que reclama la reobertura del pas del coll de Banyuls.
 
Des del gener del 2021, un edicte del prefecte dels Pirineus Orientals prohibeix el pas del coll de Banyuls entre aquest poble i els d'Espolla i Rabós, una prohibició que en pocs dies va sumar unes 3.000 signatures en contra a Internet.
 
Ara un grup de gent de Banyuls i residents ha decidit anar més enllà i constituir una associació per organitzar possibles accions per demanar el lliure pas pel coll. Es diu Alberes sans frontieres-Albera sense frontera i no només reclama la reobertura, sinó que també vol promoure les relacions de cada banda de l'Albera.
 
Pere Becque n'és el president, amb Magdalena Claus de secretaria i Sandrine Pubill de tresorera. Ja s'hi han adherit 175 persones, pagant una quota de 10 euros i inscrivint-se als comerços locals. Volen, però, continuar sumant adhesions per tenir més força davant l'administració.
 
El batlle de Banyuls hi dóna suport i també el sindicat dels vins, les cooperatives vinícoles, els comerciants i artesans de Banyuls. També volen iniciar contactes amb els ajuntaments del nord i del sud i, si res no canvia, ja alerten que passat l'estiu faran actes públics al mateix coll.
 
A més, expliquen que s'està preparant un judici administratiu davant els tribunals per fer valer la falta de conformitat amb els convenis europeus, especialment els acords de Schengen, i diferents programes europeus com el projecte Cooperem per la coordinació de la lluita contra els incendis.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/179593_neixunaa-ociacioperreclamarlareoberturadelpa-delcolldebanyul--2.htm