logo
Imprimir
14-07-2022 | 14:39hs
•+ NOTíCIES

SIP-FEPOL critica la falta de plantilla a la Guàrdia Urbana de Barcelona

El cos apunta que durant els mesos d’estiu hi ha un 120% de la plantilla treballant en servei ordinari

El Sindicat Independent de la Policia Local (SIP-FEPOL) ha criticat avui la falta de plantilla a la Guàrdia Urbana de Barcelona, lamentant alhora que el cos és subjecte de “batalletes de campanya electoral”. “Estem farts que s’utilitzi la Guàrdia Urbana per a distreure l’atenció eludint la responsabilitat de les seves errònies polítiques de seguretat i prevenció, el que està generant, si encara és possible, més malestar a la plantilla aprofitant situacions desvirtuades o manipulades en benefici propi”, apunta el sindicat a través d’un comunicat. 

“Amb la inseguretat com el problema més important per als ciutadans, vostès donen la culpa a la Guàrdia Urbana, creant polèmica i centrant les crítiques en el fet que durant els mesos de juliol i agost hi ha un 80% de la plantilla de vacances”, afegeix la nota, que, d’altra banda, es mostra molt crítica amb aquesta informació: “Aquesta situació no és certa i està manipulada malintencionadament, tenint en compte que el límit diari de personal en situació de vacances no pot superar el 40% durant els mesos de juliol i agost”. 

Segons SIP-FEPOL, “les xifres es poden manipular de moltes maneres”, i avisen que durant aquests mesos d’estiu “hi ha un 120% de plantilla treballant en servei ordinari”. “I hi ha una xifra important per tenir en compte: el 90% de la resta de funcionaris i el 95% dels dirigents polítics de l’Ajuntament estan de vacances cada mes de juliol i agost. Durant l’estiu hi ha un 190% de polítics i de resta de personal laboral de vacances”, assenyalen. 

En aquest sentit, però, el sindicat distingeix les vacances dels treballadors del consistori -“les fan en ple dret”- de les que fan els càrrecs polítics: “Desapareixen dos mesos i mig de les seves tasques per, després, carregar les responsabilitats a la Guàrdia Urbana i ocultar la seva desastrosa gestió en tots els àmbits que afecten el govern de la ciutat”. 

A la nota, SIP-FEPOL posa èmfasi que el problema “radica a la falta de plantilla”, una xifra que situen al voltant dels 1.500 efectius. “Efectius que durant anys venim reclamant i denunciant des de la nostra organització sindical”. En aquest sentit, el comunicat recorda que quan a finals d’aquest any, quan surti la promoció que es troba a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, “serem uns 2.850 efectius operatius, quan hauríem de ser-ne al voltant de 4.000”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/179450_-ip-fepolcriticalafaltadeplantillaalaguardiaurbanadebarcelona-2.htm