logo
Imprimir
05-07-2022 | 17:22hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona homenatja la veïna de Sant Narcís Rosa Vilà Massanas per la seva implicació en el barri

Aquesta tarda, a les 19 h, el consistori inaugurarà una sala del Centre Cívic Sant Narcís amb el seu nom

L’Ajuntament de Girona ha batejat amb el nom de la veïna de Sant Narcís Rosa Vilà Massanas la sala d’associacions del centre cívic del barri. Aquesta tarda, a les 19 h, el consistori inaugurarà l’espai amb un acte en què es vol reconèixer a Rosa Vilà la seva implicació i compromís envers el barri i traslladar-li l’estima i afecte del veïnat. Durant la celebració es farà la descoberta d’una placa commemorativa a l’entrada de la sala, on es podrà llegir el nom de Sala d’Associacions Rosa Vilà Massanas.

Hi participaran l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Narcís, Carme Castel; la membre del Col·lectiu de Dones de Sant Narcís Carme Pagès; la directora actual del Centre Cívic Sant Narcís, Päivi Garriga, i el primer director del Centre Cívic Sant Narcís, Manel Barbero. També hi seran la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, nombroses entitats, veïns i veïnes del barri, familiars de Rosa Vilà, i altres personalitats del món polític i social de la ciutat. Conduirà l’acte l’antic membre de l’Associació de Veïns de Sant Narcís i membre dels Premis Literaris de Sant Narcís Jordi García. 

“Si avui Sant Narcís té una vida social com la que té, de les més riques de Girona, és gràcies en bona part a la Rosa, i a la gent que l’ha acompanyat. Ella ha sigut sempre motor de progrés per al barri, disposada a ajudar tothom, implicant-se en les associacions i també col·laborant amb el centre cívic. És un exemple de persona que fa comunitat, i per això posar el seu nom en una sala és un homenatge que vol retornar en part tot l'esforç que ella ha dedicat al barri i la ciutat”, ha remarcat l’alcaldessa.

A banda de la descoberta de la placa, la inauguració comptarà amb una lectura de poemes a càrrec dels veïns i veïnes del barri de Sant Narcís Txell Bach, Dani Gelada i Imma Quer, i una interpretació musical en què tocarà el fill de Vilà, Jordi Baró, qui també dirà unes paraules. 

L’acte s’emmarca en la iniciativa de la Xarxa de Dones de Girona de nomenar sales d’equipaments municipals amb el nom de les dones que han tingut una trajectòria de rellevància i un vincle amb la ciutat o els barris. En aquest cas, es tracta d’una proposta de l’Associació de Veïns de Sant Narcís amb la col·laboració del Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, l’Esplai de la Gent Gran i el Centre Cívic Sant Narcís.

La gironina Rosa Vilà Massanas ha viscut tota la vida implicada en el barri de Sant Narcís, d’on encara és veïna. De jove ja va formar part de l’Associació de Veïns de Sant Narcís juntament amb la també veïna Carme Pagès. De fet, es pot dir que elles dues són les iniciadores de la Festa Major de Sant Narcís tal com es coneix avui en dia. Vilà també va ser la fundadora, el 1989, del Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, just el mateix any en què s’inaugurava el Centre Cívic Sant Narcís; així com d’entitats com l’Oncolliga Girona i el Banc del Temps. A més, la Rosa va gestionar el bar del Centre Cívic del 1989 al 2009, any en què es va jubilar.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/178637_lajuntamentdegironahomenatjalaveinade-antnarci-ro-avilama-ana-perla-evaimplicacioenelbarri-1.htm