logo
Imprimir
04-07-2022 | 16:59hs
•+ NOTíCIES

Els ports esportius catalans sumen 23 Banderes Blaves, una més que el 2021

Catalunya és líder a l'estat en aquest guardó sobre gestió ambiental i seguretat

Catalunya ha aconseguit aquest any 23 Banderes Blaves en ports esportius, una més que l'any passat, i se situa al capdavant d'aquesta classificació a l'Estat. El guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental que fan els gestors i els concessionaris dels ports guardonats, unes mesures que compten des de fa anys amb el suport de l'administració portuària, conscient de l'emergència climàtica que pateix el país.

Dels 103 ports guardonats amb les banderes a tot l'Estat, el 22% corresponen a instal·lacions catalanes: 9 ports a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l'Ebre. Les 23 candidatures han estat guardonades.

El secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, ha subratllat que aquestes distincions «són un símbol de compromís del món de la nàutica, dels ports, amb una gestió i unes polítiques ambientals de nivell, exigents, reals i objectivables», un compromís, ha dit, que és compartit entre els sectors públics i privats.

L'entrega de les Banderes Blaves 2022 s'ha celebrat al port de Badalona, en un acte amb Gavín, l'alcalde de Badalona, Rubèn Guijarro, i el president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Palacios.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/178551_el-port-e-portiu-catalan-umen23bandere-blave-uname-queel2021-1.htm