logo
Imprimir
04-07-2022 | 15:40hs
•LA SELVA

El castell de Montsoriu és l'escenari d'un programa especial en directe

Durant tres hores, s'han explicat in situ tots els secrets que amaga el castell gòtic més important de Catalunya i el llegat del Vescomtat de Cabrera

L'equip de Ràdio Marina s'ha traslladat aquest divendres, 1 de juliol al castell de Montsoriu per emetre un programa especial en directe. Durant més de tres hores, de 9 a 12 del matí, s'han donat a conèixer in situ tots els secrets que amaga el castell gòtic més important de Catalunya i el llegat del Vescomtat de Cabrera.

S'ha fet a través de diverses entrevistes i converses amb experts, gestors culturals i responsables polítics que treballen des de fa anys en el projecte de reconstrucció del castell ubicat a cavall entre els termes municipals d'Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu. També de la proposta turística cultural per al territori format per la comarca natural de l'antic Vescomtat de Cabrera i que avui ocupen bona part de les poblacions de la Selva Marítima, l'Alt Maresme i la Selva Interior.

En el transcurs del programa també s'ha parlat de les iniciatives en diversos àmbits que s'estan impulsant des de la comarca de la Selva i de la participació del castell de Montsoriu en el programa 'Batalla Monumental' de Televisió de Catalunya.

Entre els responsables polítics que han participat en aquest especial hi ha el president del Consell Comarcal de la Selva; Salvador Balliu; el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud; el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; i l'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, entre altres.

Durant el matí s'ha entrevistat també en Xevi Amat, membre de NO A LA MAT; en Jordi Solà, responsable del servei d'Empresa del Consell Comarcal; la coordinadora de l'Orquestra Jove de la Selva, Dolors Vidal; el cap del servei d'empresa, Jordi Solà; l'Eli de Can Mariano de l'Associació d'Hostaleria de la Selva; i l'Anna Rocasalva, tècnica del projecte Selva Cultura.

La darrera part del programa ha tingut un to més distès amb en Quim Mateu i la Montse Codina que han explicat com es va gestar i materialitzar la campanya de comunicació de #BatallaMonumental. I és que, sens dubte, es va aconseguir implicar tot el territori i situar el castell de Montsoriu en el lloc que li pertoca.

El programa especial s'ha fet des del pati d'armes del castell de Montsoriu i s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Marina (100.3 i 96.2 FM) i de marina360.cat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/178545_elca-telldemont-oriue-le-cenaridunprogramae-pecialendirecte-2.htm