logo
Imprimir
04-07-2022 | 14:30hs
•LA SELVA

Vidreres renovarà la il·luminació dels equipaments esportius

Es canviarà la lluminària del pavelló i del camp de futbol, amb una inversió que s’enfilarà fins als 70.000 euros aproximadament i que suposa un pas endavant cap a l’eficiència energètica

La zona esportiva de Vidreres comptarà aviat amb diverses millores en la il·luminació de les seves zones esportives, un context que s’emmarca en la voluntat de fer un pas endavant en matèria de l’eficiència energètica, tenint en compte que la nova il·luminació es durà a terme amb lluminàries de tipus LED. Així, per una banda, al pavelló s’hi renovarà la il·luminació de la pista i, paral·lelament, s’envernisserà i pintarà de nou el parquet, mentre que de l’altra el camp de futbol també passarà a disposar d’una nova lluminària. 

Amb aquestes mesures es passarà dels 30KW que actualment hi ha instal·lats als 12,4KW. A més, la potència lumínica augmentarà en un 75%, complint d’aquesta manera amb la normativa UNE 12193. Més enllà de l’estalvi, la renovació també permetrà adaptar la intensitat de la lluminària segons el cas que més convingui. 

La inversió

Les millores suposen una inversió d’aproximadament 70.000 euros. Segons la regidora d’Esports, Margarita Solé, “els nous llums reduiran el consum energètic i milloraran el confort visual dels equipaments, a més de reduir les emissions de diòxid de carboni i allargar substancialment la vida útil de l’enllumenat”. “Tot això permetrà augmentar l’eficiència energètica i assolir un major estalvi en l’energia elèctrica”, afegeix l’edil.

A banda, des de la regidoria s’està treballant també per poder canviar la gespa del camp de futbol i posar-ne una altra d’última generació que no necessita cautxú. Segons assenyalen, “aquest tipus de terreny és molt més respectuós amb el medi ambient i més agradable per a la pràctica esportiva”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/178543_vidrere-renovaralailluminaciodel-equipament-e-portiu--1.htm