logo
Imprimir
20-06-2022 | 22:24hs
•+ NOTíCIES

Els deu pobles més bells de Catalunya

Besalú, Siurana o Cadaqués són alguns dels racons més bonics de la geografia catalana

Més enllà de les exòtiques destinacions turístiques, Catalunya ofereix un munt de sorpreses a qui vulgui endinsar-se en la seva geografia. Viles marineres, pobles medievals i estampes de postal són alguns dels racons que formen aquesta selecció dels deu pobles més bonics de Catalunya.
 
Besalú
La vila comtal de Besalú és sens dubte un dels racons més bells de Catalunya. La seva entrada pel pont medieval d'arcs del segle XI és una de les seves estampes més fotografiades pels turistes, però els seus carrers empedrats amaguen altres tresors per descobrir el gran patrimoni jueu que té. Gràcies al seu magnífic estat de conservació, des de 1966 és Conjunt Historicoartístic.
 
Cadaqués
Les cases blanques, les cales d'aigües transparents i l'imponent paisatge del Cap de Creus han convertit Cadaqués en un poble amb un encant únic. Salvador Dalí el va convertir en el seu refugi i la seva casa museu a Portlligat mereix la visita.
 
Peratallada
En aquest poble de l'Empordà va néixer Berenguer de Cruïlles, el primer president de la Generalitat el 1359, però pels seus carrers es respira molta més història. La seva plaça amb pòrtics i la muralla excavada a la roca valen la pena el viatge.
 
Sitges
Envoltada de les muntanyes del parc natural del Garraf, Sitges és una de les perles de la costa catalana. Les seves cases blanques i espais que evoquen la petjada del modernisme al poble són alguns dels seus grans atractius.
 
Siurana
Siurana s'assenta sobre un penya-segat. S'hi poden trobar restes del castell àrab del segle IX i històries com la d'Abdelazia, que va donar nom a la cinglera: el Salt de la Reina Mora.
 
Pals
A més de per l'arròs, Pals és conegut pels seus carrerons empedrats, en què destaquen l'església de Sant Pere, la muralla medieval i la Torre de les Hores, del segle XI-XII.
 
Castellar de n'Hug
Castellar de N'Hug, al Berguedà, conserva la seva essència de poble de muntanya amb carrers empedrats i ermites romàniques, a més de ser un bon punt d'accés per fer excursions com la que porta a les Fonts del Llobregat.
 
Miravet
Enclavat al pendent d'un turó i abocat a la riba de l'Ebre, Miravet està coronat per un fantàstic castell templer del segle XII.
 
Rupit i Pruit
Rupit i Pruit està situat al Collsacabra, una excusa perfecta per conèixer les seves cases medievals i el paisatge idíl·lic que envolta els dos nuclis.
 
 Rivert
Rivert, al Pallars Jussà, destaca per les seves cases enclavades a la roca, un preciós entramat de carrers empedrats i una petita cascada amb molt d'encant.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/177418_el-deupoble-me-bell-decatalunya-1.htm