logo
Imprimir
20-06-2022 | 14:27hs
•EL RIPOLLèS

S’instal·len 13 contenidors per a la recollida d’oli a diferents punts de Ripoll

La instal·lació de tretze contenidors en diferents punts del terme municipal facilitarà a la ciutadania el reciclatge d'aquest residu altament contaminant

A partir d'avui reciclar l'oli usat serà més fàcil a Ripoll. La instal·lació de tretze contenidors en diferents punts del terme municipal facilitarà a la ciutadania el reciclatge d'aquest residu altament contaminant que, si no es gestiona correctament, ocasiona importants perjudicis per a la nostra salut i economia.

L’eliminació de l’oli de cuina utilitzat a través del desguàs incideix directament en la proliferació de plagues urbanes (rosegadors, insectes, etc.) i de microorganismes perjudicials per a la salut. També produeix un alt cost econòmic per les avaries en la xarxa de clavegueram públic i el treball extra per a les plantes de tractament d’aigües residuals.

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació VI.DI.A, qui s’ocupa de la instal·lació i el manteniment dels contenidors, i del servei de recollida dels recipients amb oli i gestió els envasos bruts, a través de l’empresa DETER-OIL ECOLOGY SL per a poder ser tractat i transformat en biocombustible-biodièsel, sense cap cost per a l’Ajuntament ni la ciutadania.

A més, i sumant valor a l’acció, l’Associació VI.DI.A, és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectius incorporar en la seva plantilla dones que han sofert maltractament físic o psicològic i col·laborar a la inserció laboral incorporant a la seva plantilla personal amb qualsevol grau de discapacitat.

Per a dipositar el nostre oli en aquests contenidors, el portarem en un recipient de plàstic correctament tancat, preferiblement en una botella de plàstic reutilitzada.

Es poden trobar en aquests punts:




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/177407_-in-tallen13contenidor-peralarecollidadoliadiferent-punt-deripoll-2.htm