logo
Imprimir
08-06-2022 | 22:02hs
•CATALUNYA NORD

La nova Associació Amics de Casa Macià estrena web i prepara l’Aplec Nacional de Cultura

El col·lectiu, constituït per donar a conèixer i incentivar la rehabilitació de l’immoble històric de Prats de Molló, impulsa una campanya per a aconseguir socis i sòcies

L’Associació Amics de Casa Macià continua fent passes endavant. Aquesta setmana, el col·lectiu ha estrenat la seva pàgina web (casamacia.cat), un espai a través del qual s’explica l’essència d’aquest projecte transfronter, així com qui configura el grup i la història de la casa, i que també té com a utilitat activar la campanya de nous socis i sòcies. L’associació es va constituir el passat 17 de maig, quan es va elegir com a presidenta a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, mentre que l’exconseller Lluís Puig serà l’encarregat de dirigir-la. “Comencem les activitats amb una campanya, la web, per tal que la gent pugui ajudar-nos i pugui també veure les activitats que hem començat a anunciar. Això és el principi i, per tant, convidem a tothom que ens visiti al web i que si poden ens ajudin”. 

L’objectiu de l’Associació és concís: ajudar a rehabilitar la casa de Francesc Macià a Prats de Molló per, de retruc, enfortir les relacions entre el Principat i la Catalunya del Nord. En aquest sentit, el grup es va formar per la voluntat d’un col·lectiu de persones que desitgen donar a conèixer i rehabilitar aquest immoble històric que va acollir els anomenats com a ‘Fets de Prats de Molló’. 

Més enllà de la seva voluntat per reactivar aquest equipament, sempre amb plena complicitat amb l’Associació Casa Macià, la nova entitat també té les mires enfocades en altres fites. Un dels quals és l’impuls, els pròxims dies 2 i 3 de juliol, de l’Aplec Nacional de Cultura a Molló i Prats de Molló. “Hi haurà activitats per a tota mena de públic: visites de patrimoni, de gastronomia, de música, de cançó, de jocs tradicionals…”, apunta Puig, que també concreta que a l’octubre també es tirarà endavant unes jornades d’historiografia, que tindrà una vessant més acadèmica. Més enllà de Forcadell i Puig, també formen part de l’Associació Amics de Casa Macià l’exvicepresident Josep Lluís Carod-Rovira, la consellera de Cultura de les Illes Balears Fanny Tur o l’artista d’Alcoi Antoni Miró.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/176539_lanovaa-ociacioamic-deca-amaciae-trenawebipreparalaplecnacionaldecultura-1.htm