logo
Imprimir
08-06-2022 | 17:18hs
•EL RIPOLLèS

Els Catarres, Xiula, Blaumut i Marcel i Júlia al festival inclusiu INSPIRA 2022

L'INSPIRA és una gran festa dels valors que té la missió de trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l'abast de tothom

Els Catarres, Xiula, Blaumut i Marcel i Júlia pujaran a l'escenari del festival inclusiu INSPIRA 2022, que tindrà lloc el 8 d'octubre a La Devesa del Pla de Ripoll.Compartiran cartell amb produccions i espectacles inclusius com els del grup musical Clams, la dansa inclusiva de P9, la companyia de teatre I ara què? de la Fundació MAP o Dj's pel Canvi.

Tots plegats configuraran el cartell de la tercera edició del festival inclusiu, que es farà d'11 del matí a la 1h de la matinada, i que també comptarà amb un ampli ventall d'activitats paral·leles per a totes les edats com un vermut musical, food trucks, zona infantil, tallers de sensibilització, circ, batucades o ràdio inclusiva en directe.

D'aquesta manera, l'INSPIRA reproduirà el format que li va portar l'èxit el 2019, amb 5.000 entrades venudes, fita que es pretén tornar a assolir aquest any.

INCLUSIÓ
L'INSPIRA és una gran festa dels valors que té la missió de trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l'abast de tothom, també d'aquelles persones que no poden accedir-hi a causa d'alguna dificultat. Al mateix temps, vol donar visibilitat i normalitzar la discapacitat oferint una programació inclusiva, amb espectacles protagonitzats per persones amb capacitats diverses, garantint un espai accessible i una entrada amb un preu reduït destinada a finançar el propi festival. En aquest sentit, es tornaran a oferir preus especials per a grups d'entitats del tercer sector que vulguin
assistir-hi, així com a per a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

També es garantirà la fàcil mobilitat per l'espai i es programaran els espectacles en horari accessible, amb l'actuació d'Els Catarres al voltant de les 21h del vespre.

SOSTENIBILITAT
Si bé el principal eix del festival és la inclusió, enguany també es vol apostar de manera ferma per l'eix de la sostenibilitat. Algunes de les accions i mesures que s'emprendran per tal de reduir l'impacte del festival i conscienciar al públic assistent són la instal·lació d'ecopunts, l'eliminació de plàstics, la utilització de gots ecològics i cantimplores, el treball de material reciclat en els tallers o la incorporació d'agents ambientals que informaran i s'encarregaran de mantenir els espais nets.

ENTRADES
Les entrades del festival es posaran a la venda a partir del dia 15 de juny en línia, a través de la plataforma Codetickets, i també físicament al restaurant CAT Can Guetes de Ripoll, gestionat per la Fundació MAP.

DINAMITZACIÓ SOCIAL, CULTURAL I ECONÒMICA
El festival INSPIRA ja s'ha inclòs com una activitat més a treballar per les persones de la Fundació MAP, que al llarg de l'any s'encarreguen dels preparatius, des de l'organització logística i la contractació fins a tots els detalls de la decoració i mobiliari de l'espai. L'entitat no està sola, ja que compta també amb el suport de la Comissió de Festes de Ripoll, de l'Ajuntament del municipi i d'altres entitats socials que hi aportaran activitats com l'ACPAD, el Centre de Rehabilitació Comunitària i Centre de Salut Mental del Ripollès o el Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Un treball en xarxa per convertir el festival en un gran esdeveniment dinamitzador de la cultura, l'àmbit social i també l'economia i el comerç de Ripoll i comarca del Ripollès.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/176536_el-catarre-xiulablaumutimarcelijuliaalfe-tivalinclu-iuin-pira2022-2.htm