logo
Imprimir
30-05-2022 | 18:37hs
•+ NOTíCIES

Ports de la Generalitat presenta a València les mesures del projecte europeu Psamides

Dins d'aquesta iniciativa s'han fet quatre proves pilot als ports de Blanes i la Ràpita

Una jornada institucional a València ha servit per presentar les mesures provades pels socis del projecte Psamides. Es tracta d'una iniciativa europea entorn de la transició digital verda, la innovació oberta i col·laboradora i la governança multinivell en la qual s'han dut a terme quatre proves pilot implementades per Ports de la Generalitat a la Ràpita i Blanes.

Aquests resultats s'han compartit entre els socis, entre els quals Ports de la Generalitat, amb altres ports i formaran part del Llibre blanc del projecte, que es presentarà pròximament a Grècia.

El Llibre blanc recopila totes les recomanacions derivades del projecte per conscienciar i promoure la introducció de noves solucions en els ports mitjans i petits de tota la Mediterrània i Europa.

Psamides posa el focus en tres grans àrees, tenint en compte les pressions i les dificultats que tenen els ports petits i mitjans cap a una transició verda: digital, col·laborada amb baixa especialització digital, ús limitat de tecnologia, manca de disponibilitat de dades, infraestructures madures, absència de col·laboració efectiva entre els ports i el seu ecosistema comunitari.

A la jornada institucional, inclosa dins del XVIII Simposi de Ports Esportius a València, hi han participat dos socis que treballen en el projecte Psamides: el director general de Transport Marítim i Aeri del Govern de les Illes Balears, Francisco J. Ramis, la directora-Gerent dels Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, i per part de Ports de la Generalitat, el director general, Pere Vila, la directora Adjunta, Esther Roca, la directora de l'àrea Econòmica i Financera, Carme Teixidó, i la directora de l'àrea Jurídica, Daniela Millet.

Proves a la Ràpita i Blanes

Ports de la Generalitat ha implementat quatre proves, tres al port de la Ràpita i una al port de Blanes, dedicades a tecnologies orientades al servei i tecnologies per a la millora ambiental.

En la tecnologia orientada al servei s'han posat en marxa un sistema d'intel·ligència artificial mitjançant càmeres per al control dels amarratges i de la bocana al port de la Ràpita. A més, s'han instal·lat torretes amb control remot de consums al port de Blanes.

En la tecnologia per a la millora ambiental hi ha les proves d'automatització del port amb càmeres i el paviment fotovoltaic fetes al port de la Ràpita.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/175826_port-delageneralitatpre-entaavalenciale-me-ure-delprojecteeuropeup-amide--1.htm