logo
Imprimir
20-05-2022 | 10:18hs
•LA SELVA

El Consell organitza una reunió de treball d'entitats vinculades a la cultura popular de la comarca de la Selva

A la reunió hi van participar una desena d'entitats que van posar en comú les seves tasques a nivell organitzatiu, les necessitats i oportunitats que ofereix la cultura popular i tradicional per la promoció del territori

El Consell de la Selva ha organitzat una reunió de treball d'entitats vinculades a la cultura popular de la comarca. Aquesta sessió, que es va fer el dimarts 17 de maig, es va realitzar amb diferents entitats que formen part del Catàleg d'entitats de cultura popular de la Selva amb la finalitat d'avançar amb propostes de treball conjuntes i consensuades amb el sector.

A la reunió hi van participar una desena d'entitats que van posar en comú les seves tasques a nivell organitzatiu, les necessitats i oportunitats que ofereix la cultura popular i tradicional per la promoció del territori.

Entre els participants hi havia associacions vinculades a colles sardanistes, esbarts dansaires, colles de gegants, i altres entitats representatives de diferents manifestacions de caire popular i tradicional, tots ells vinculats a la Selva i amb molta predisposició a participar i crear xarxa.

El conseller de Cultura a l'ens selvatà, Pere Fernández, ha assegurat que aquesta reunió de treball va ser molt productiva, ja que es van debatre algunes propostes de treball conjuntes per la millora de la visibilització del col·lectiu i es va acordar seguir amb aquest treball de xarxa. En aquest sentit, Fernández ha explicat que "aquesta nova línia de treball vol avançar en paral·lel amb la comunitat d'agents vinculats a la cultura i posar en valor el sector cultural - creatiu en totes les seves manifestacions artístiques i llenguatges creatius."

Aquesta nova línia de treball avança en paral·lel amb la comunitat d'agents vinculats a SelvaCultura per posar en valor el sector cultural-creatiu en totes les seves manifestacions artístiques i llenguatges creatius.

En aquesta línia a part del Catàleg d'entitats de cultura popular de la Selva el mes de març es va organitzar també una Trobada d'agents de cultura popular de la comarca de la Selva que hi van participar una cinquantena de persones i on es va posar en coneixement projectes del territori que parteixen de de l'arrel tradicional com a mitjà d'expressió i difusió.

Aquest projecte forma part del Programa comarcal per l'impuls integral de la cultura com element de desenvolupament local als municipis de la Selva i vol ser una eina més dirigida a posar en valor la cultura com a mitjà per fomentar la dinamització econòmica i social dels municipis selvatans.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/175022_elcon-ellorganitzaunareuniodetreballdentitat-vinculade-alaculturapopulardelacomarcadela-elva-2.htm