logo
Imprimir
17-05-2022 | 14:55hs
•ACTUALITAT GIRONA

Tocs de Vi de l’Empordà recupera el format habitual i oferirà quinze tastos en espais singulars de Girona i tres dies de fira enogastronòmica a la plaça de la Independència

Les activitats tindran lloc del 24 al 29 de maig amb la participació d'una dotzena de cellers empordanesos i una desena de restaurants

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona recupera enguany el format habitual i oferirà una programació diversa del 24 al 29 de maig per gaudir dels vins de l’Empordà, de la gastronomia de la restauració de la plaça de la Independència i del patrimoni de la ciutat. La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i el president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Carles Xuriguera, han presentat els detalls de l’edició d’aquest 2022 avui al matí a la botiga Zeppelin.

 L’acte central de la novena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona serà una fira enogastronòmica que se celebrarà, com sempre, a la plaça de la Independència de la ciutat els dies 27, 28 i 29 de maig. Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors participaran en aquesta activitat que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de la plaça.

 Durant tres dies, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.00 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 22.00 h-. El preu dels tastos de vi és de 12 euros i inclou la copa i 5 tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és de 7 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es venen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira.

 “L’Ajuntament de Girona té sempre la voluntat de col·laborar amb aquelles iniciatives i actuacions destinades a la promoció i la difusió dels productes gastronòmics locals i de la demarcació de Girona, amb l'objectiu de promocionar els productes del territori i consolidar l'activitat econòmica”, ha ressaltat la regidora Glòria Plana Yanes.

 Per la seva part, el president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Carles Xuriguera, ha posat en valor que l'esdeveniment recuperi el seu format habitual: “Els cellers de l'Empordà estem molt emocionats de tornar a la ciutat de Girona per retrobar-nos amb la seva gent. Durant gairebé una setmana oferirem tastos en espais singulars de la ciutat i el cap de setmana tornarem a l'emblemàtica plaça de la Independència per gaudir del maridatge del vi de l’Empordà i de la gastronomia gironina, un duet que fa xalar”.  

 La fira Tocs de Vi de l’Empordà a Girona també programa aquest any quinze tastos de vins empordanesos a espais emblemàtics de la ciutat. Per primer cop s’incorpora el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància com a nou espai emblemàtic. Aquest tast es completarà amb l’experiència d’un simulacre d’atac aeri i la projecció de l’audiovisual Amagats sota terra. La recaptació dels tastos realitzats al refugi antiaeri es destinarà a ajuda humanitària per al poble ucraïnès.

 Un altre dels nous espais que s’incorporen a la programació d’enguany és el pati interior de la botiga Zeppelin. En aquest lloc, a banda del tast, els participants també gaudiran d’una visita guiada a l’exposició sobre els 25 anys del Catan. A banda d’aquestes noves localitzacions, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ofereix tastos en espais habituals, com els Banys Àrabs, el claustre del monestir de Sant Pere de Galligants, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona o la torre del General Peralta de la Muralla, entre altres.

 Així mateix, també s’han programat dues sessions de la proposta “Els vins de la Girona desconeguda” el divendres 27 de maig i el dissabte 28 de maig, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i l’arqueològica, sommelier i membre de Glops d’Història, Romina Ribera.

 La programació de tastos en espais emblemàtics de la ciutat suposa, d’una banda, estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central -la plaça de la Independència- per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus i, d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

 Els tastos tindran lloc des del dimarts 24 de maig fins al dissabte 28 de maig. Aquestes activitats tindran un preu de 10 euros a excepció del tast itinerant que tindrà un preu de 12 euros. Les entrades es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir del dimarts dia 17 de maig a les 12 h. Els tiquets per a la fira de la plaça de la Independència s’han de comprar en el mateix espai.

 L’organització espera recuperar les reeixides xifres de participació d’abans de la pandèmia amb més de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que converteixen Tocs de Vi en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines.

 Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174661_toc-devidelempordarecuperaelformathabitualioferiraquinzeta-to-ene-pai-ingular-degironaitre-die-defiraenoga-tronomicaalaplacadelaindependencia-1.htm