logo
Imprimir
16-05-2022 | 17:28hs
•ACTUALITAT GIRONA

La 4a Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP se centra en el valor d’emprendre amb un impacte ecològic i social positiu

Durant l’activitat s’ha fet una conferència i una taula rodona sobre els reptes i valors que ha de conèixer qualsevol persona disposada a emprendre

El Centre Cultural La Mercè ha acollit aquest matí la 4a Jornada d’Innovació i Emprenedoria de la Formació Professional (FP) de Girona, que enguany s’ha centrat en el valor d’emprendre tenint en compte el fet de generar un impacte ecològic i social positiu. L’objectiu de l’activitat, impulsada pel Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, és la divulgació de coneixement i experiència dins d’aquest àmbit formatiu. Un any més, l’activitat s’ha adreçat especialment a centres educatius de la ciutat que ofereixen cicles formatius.

En aquesta edició, la xerrada principal de la jornada, sobre la importància d’emprendre generant impactes positius, ha anat a càrrec del fundador i president de Som Mobilitat, Ricard Jornet. A més, s’ha organitzat una taula rodona integrada per quatre joves emprenedors i emprenedores d’FP de la ciutat, que han exposat els models de negoci que han engegat i la seva experiència en el món de l’emprenedoria. A les activitats hi han assistit un centenar de persones.

Quan parlem de sostenibilitat, incloem molts aspectes. A l’hora d’emprendre, podem resumir-ho en fer allò que necessitem però sense comprometre a generacions futures. Aquest és el repte que es planteja avui en dia a les empreses i a les persones que volen emprendre. Per aquest motiu és important que la formació professional, com a impulsora d’emprenedors i emprenedores, pugui tenir aquesta sensibilitat envers un futur sostenible”, ha declarat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha donat la benvinguda a les persones assistents a la jornada.

Una vegada finalitzades les ponències, s’ha fet entrega de la 3a edició dels Premis d’Emprenedoria de l’FP de la ciutat de Girona, que reconeixen els tres millors projectes d’emprenedoria d’estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) i de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS).

La proposta Drugys Brand Clothes, de l’alumna Adriana Chamaidán, del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Activitats Comercials de l'Escola Tècnica de Girona, ha quedat en la primera posició de la categoria de Millor projecte d'emprenedoria de l'FP de CFGM. Es tracta d’un projecte de moda alternativa basat en el disseny i la venda de roba personalitzada amb un estil urbà, underground i vintage dels anys 60, 70, 80 i 90, en el qual es fa una aposta per la creativitat artística i per l’economia circular basada en criteris de sostenibilitat en tot el procés d’elaboració.

El segon premi se l’ha endut el projecte Roma”, de l’alumna Laura Rodríguez i, el tercer, ha estat per “XocoMarta”, de Marta Fondevila, tots dos presentats des del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.

Pel que fa a la categoria de Millor projecte d'emprenedoria d'FP de CFGS, el primer premi ha estat per al projecte “Healthy Smile, dels i les alumnes Adriana Planella, Saray Negre, Llum Pérez, Carla Armengol, Andrea Tenorio, Bernat Isach i Biel Turon, del Cicle d’Educació Infantil de l'Institut de Montilivi de Girona. Han dissenyat un servei pedagògic de gestió de les emocions per a infants de 3 a 6 anys, que es desenvolupa a través d’una sèrie de tallers i activitats.

Amb el segon i tercer premi s’han reconegut els projectes Tot Nens”, de Vanesa Titos i Mónica Blanes, del Cicle d’Higiene Bucodental de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona, i Gamemotion”, de Lorena Cifuentes, del Cicle d’Integració Social de l'Institut Montilivi de Girona.

Durant l’acte, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha fet entrega dels guardons a tot l’alumnat premiat. “Des de l'Ajuntament de Girona treballem per afrontar els reptes que afecten la formació professional. El primer repte és prestigiar i donar valor a aquest itinerari formatiu que proporciona professionals altament qualificats. El segon objectiu és que l'oferta formativa de l'FP respongui a les necessitats de l'actual societat. Finalment, cal una aposta per un bon sistema d'orientació als futurs estudiants, que puguin conèixer correctament la formació professional i se'ls pugui acompanyar en el moment de presa de decisions d'itineraris formatius”, ha explicat Bertran.

El Premi d’Emprenedoria de l’FP de la ciutat de Girona, organitzat pel consistori, té com a objectiu reconèixer i promoure l'esperit emprenedor i innovador de l’alumnat de cicles formatius de la ciutat, com a llavor de futures iniciatives d'emprenedoria empresarials a la ciutat. Enguany, s’hi han presentat quinze projectes: cinc de Grau Mitjà i deu de Grau Superior.

La dotació del premi és de 1.500 euros, repartits entre els projectes classificats en el primer lloc (350 euros per a cadascun), en el segon lloc (250 euros per a cadascun) i en el tercer lloc (150 euros per a cadascun). L’import econòmic del premi s’atorgarà al centre de formació professional dels equips guanyadors, per tal que la quantia s’inverteixi en iniciatives o recursos d’impuls de l’emprenedoria.

El termini de presentació de projectes per a la quarta edició dels guardons encara és obert i s’allargarà fins al 31 de maig. Podeu consultar més informació del premi i les bases de participació en el següent enllaç.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174578_la4ajornadadinnovacioiemprenedoriadelfp-ecentraenelvalordemprendreambunimpacteecologici-ocialpo-itiu-2.htm