logo
Imprimir
13-05-2022 | 15:24hs
•+ NOTíCIES

L'Ajuntament de Salt estudia la viabilitat de la compra de l'antiga fàbrica tèxtil la Gassol

Està tancada des de l'any 2005 i es considera una oportunitat històrica per equilibrar la distribució d'equipaments i zones verdes del municipi i garantir la protecció del patrimoni cultural i històric

L'Ajuntament de Salt està estudiant la viabilitat de la compra de l'antiga fàbrica tèxtil la Gassol, situat al nord-oest del municipi a tocar de l'Autopista AP-7, i que està en desús des de l'any 2005. Des del consistori es considera una oportunitat per corregir el dèficit històric d'equipaments i zones verdes al municipi i, al mateix temps, tenir cura de diversos edificis industrials significatius que formen part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que "estem convençuts que estem davant d'una oportunitat històrica per transformar l'espai i fer un pas endavant en la regeneració i dinamització econòmica de la ciutat, una planificació que també ens permetria continuar treballant en l'ampliació d'equipaments i zones verdes de Salt".

Per la seva banda, el regidor de Territori, Àlex Barceló, "l'adquisició del complex de la Gassol ens permetria actuar en el reequilibri del municipi i també volem destacar que ens permetria garantir la protecció d'aquest patrimoni cultural i històric".Durant el plenari d'aquest dilluns 16 de maig es debatrà una modificació de crèdit de fins a sis milions d'euros que és la inversió màxima que es planteja el consistori saltenc.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174375_lajuntamentde-alte-tudialaviabilitatdelacompradelantigafabricatextillaga-ol-1.htm