logo
Imprimir
12-05-2022 | 13:21hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva celebra una nova comissió de seguiment sobre el Producte turístic cultural vescomtat de Cabrera

El projecte que executa l’ens comarcal compta amb la participació d’un total de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat una nova reunió de seguiment del projecte "Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera", executat des de l'any 2017 pel Consell Comarcal de la Selva i que compta amb la participació de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

Aquesta reunió, que s'ha dut a terme aquest dijous, 5 de maig, tenia un gran objectiu: decidir entre els municipis que hi participen la fórmula de gestió i de continuïtat del projecte de cara als propers anys. Un cop establertes les bases del projecte durant aquests cinc anys de treballs, es fa necessari planificar el futur d'un projecte d'aquesta magnitud, amb perspectives de creixement i des de la necessitat d'aprofitar l'oportunitat compartida que representa per a la comarca des del punt de vista cultural i turístic.

Aquest projecte parteix de la posada en valor del gran llegat patrimonial que ens ha deixat a la comarca la nissaga dels Cabrera, una de les senyories feudals més importants de Catalunya. A partir d'aquí s'ha generat una proposta conjunta d'actuacions als 13 municipis participants, capaç d'atraure nous públics culturals i turístics. Aquestes actuacions han estat de tipologia diversa: senyalització interpretativa d'elements patrimonials, rutes d'autodescoberta del patrimoni, recreacions virtuals, edició de materials de promoció, creació de dos centres interpretatius..., que han contribuït de manera directa a la creació i promoció de nous productes culturals i turístics a la comarca.

L'objectiu general del projecte "Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera" era generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d'atreure nous públics i nous fluxos de visitants entre els municipis participants. Els resultats obtinguts fins ara, i en què es continua treballant per refermar-los, han estat: la posada en valor del patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera, la generació d'una proposta conjunta capaç d'atraure nous públics turístics i culturals als municipis i la promoció de l'activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al vescomtat de Cabrera.

Per aconseguir-ho, des de l'any 2017 s'han dut a terme les actuacions següents: la conceptualització i selecció dels elements clau que cal revalorar; la definició del relat global i de cada element patrimonial, la creació d'una imatge de la marca producte; la revaloració d'elements de patrimoni material i immaterial; la senyalització interpretativa de 38 elements patrimonials; el disseny de 5 itineraris d'auto descoberta: la producció de 10 recreacions digitals amb continguts interpretatius; l'adequació d'espais interpretatius: la creació de dos centres per facilitar i dotar-lo de contingut interpretatiu amb una clara visió territorial de la proposta:

Centre d'Interpretació del Vescomtat de Cabrera al castell de Montsoriu.
L'Espai Cabrera al Museu Etnològic del Montseny La Gabella a Arbúcies

També s'ha integrat l'oferta que ja existia en un portal web de promoció i comercialització del vescomtat de Cabrera per mostrar les rutes i s'ha creat una oferta complementària amb el desenvolupament de nous productes, experiències i serveis en col·laboració públicoprivada a través de formacions i assessoraments individualitzats.

En aquesta línia, també s'ha dut a terme màrqueting, promoció i suport a la comercialització i edició de materials gràfics i multimèdia, entre altres accions.

Els municipis que participen en el projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Aquest projecte, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174232_elcon-ellcomarcaldela-elvacelebraunanovacomi-iode-eguiment-obreelproducteturi-ticculturalve-comtatdecabrera-2.htm