logo
Imprimir
11-05-2022 | 15:58hs
•+ NOTíCIES

Carme Junyent obre el debat sobre el llenguatge inclusiu en la propera sessió TEDx de CASA SEAT

Carme Junyent és professora de Lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona

El proper 18 de maig tindrà lloc a CASA SEAT una nova sessió de TEDxBarcelona que es centrarà en l'idioma i el gènere i comptarà amb Carme Junyent com a convidada experta.

En aquesta conferència es podran debatre temes com la neutralitat d'un idioma, la comunicació objectiva i la subjectivitat en el llenguatge. Actualment, una de les qüestions que ha generat controvèrsia és l'ús del masculí plural a l'hora de generalitzar i altres alternatives proposades davant d'aquesta situació. Junyent obrirà un debat sobre les estratègies per aconseguir una representació igualitària dels gèneres masculí i femení en el llenguatge.

Carme Junyent és professora de Lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Va estudiar filologia i va completar la seva formació a les universitats de Marburg i Colònia a Alemanya, a la universitat de Califòrnia als Estats Units i es va doctorar a la Universitat de Barcelona. És membre del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i també del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLIDI). Ha publicat nombroses obres entre les quals es troba "Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou".

Aquesta xerrada serà en català i hi haurà un espai de debat per poder expressar opinions i fer preguntes tant en castellà com en català.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174108_carmejunyentobreeldebat-obreelllenguatgeinclu-iuenlapropera-e-iotedxdeca-a-eat-2.htm