logo
Imprimir
10-05-2022 | 14:18hs
•+ NOTíCIES

SAP-Fepol denuncia que les incidències amb les imatges no poden perjudicar l'ús de les tasser

El sindicat reclama a Interior que faci complir el concurs de licitació d'aquest material

Una incidència amb la gestió de les imatges que recullen les càmeres està dificultant la utilització dels dispositius conductors d'energia (DCE), les anomenades tassers, per part dels Mossos d'Esquadra. El sindicat SAP-Fepol denuncia que aquestes incidències no poden perjudicar el seu ús i ha presentat un escrit reclamant al director general de la Policia que faci complir el concurs de licitació d'aquest material i que, en cas de no complir-se, se sancioni a les empreses adjudicatàries.

El sindicat considera des de fa temps que és "imprescindible" dotar cada efectiu policial d'una tàsser i d'una càmera unipersonal.

En aquest sentit, la setmana passada, el cos de mossos d'esquadra va haver de fer front a una actuació per poder detenir un atracador d'entitat bancària que, en veure's cercat, va atacar els efectius policials amb una arma blanca, segons SAP. Aquests, però, no van poder usar la tasser, com es pot comprovar en imatges que s'han fet virals.

"Des de la nostra organització sindical hem tingut coneixement d'una incidència que, per una possible manca de garanties en l'assignació de les tasser, pot provocar que aquesta es deixi al calaix del cap de torn. Una incidència que té relació directa ni amb la quantitat de DCE, ni amb la proximitat al lloc dels fets, sinó amb la gestió de les imatges que s'enregistren quan s'utilitza", explica l'organització sindical.

Per aquests motius, en un escrit adreçat al director general de la Policia, SAP-Fepol ha denunciat la gestió que s'està fent de les imatges gravades pels Dispositius Personals de Gravació (DPG), ja que, segons sembla, existeix alguna dificultat per enviar-les des dels ordinadors dels caps de torn al servidor central.

En l'escrit presentat, el sindicat ha exigit la reparació immediata d'aquesta incidència que, segons sembla "seria responsabilitat d'empreses alienes a l'organització i que, de ser així, l'empresa que es va adjudicar el concurs de compra dels DPG hauria de solucionar de manera ràpida i definitiva". Tal com s'ha traslladat al director general de la Policia, Mossos "no es pot permetre que els Dispositius Conductors d'Energia (DCE) es quedin als calaixos per problemes amb la gestió dels DPG", diuen.

De ser així, des del SAP-FEPOL reclamen que el Departament d'Interior sancioni les empreses adjudicatàries per no garantir el compliment del concurs ni el correcte funcionament del material que han venut al cos de mossos d'esquadra. «En cas que no sigui possible exigim una solució alternativa i efectiva que asseguri que els DCE es poden continuar utilitzant complint els protocols establerts a tal efecte», diuen en un comunicat.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/174014_-ap-fepoldenunciaquele-incidencie-amble-imatge-nopodenperjudicarlu-dele-ta-er-1.htm