logo
Imprimir
03-05-2022 | 15:03hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot celebra la Junta Local de Seguretat

Les actuacions contra les ocupacions incíviques i la delinqüència multireincident han estat els principals temes de la Junta Local de Seguretat d’Olot

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest dimarts 3 de maig de 2022 al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. L’acte, que es porta a terme de forma anual, permet fer balanç de les actuacions realitzades i és una mostra més de l’estreta col·laboració dels diversos cossos policials al territori.

Segons les dades aportades pels diversos cossos policials, durant els primers quatre mesos d’aquest 2022 s’han registrat un total de 588 serveis de la Policia Municipal d’Olot i la ciutat se situa per sota la mitjana amb 45 delictes per cada 1.000 habitants mentre que el global de Catalunya és de 64 delictes.

Pel que fa a l’accidentalitat i sinistralitat viària, de gener a abril de 2022 els agents han portat a terme 176 controls de trànsit i s’han produït 79 accidents; principalment fregaments, col·lisions o xocs lleus. Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, aquests primers mesos del 2022 també s’ha notat un repunt del nombre de persones que circulen sota els efectes de l’alcohol o les drogues, un 44,44% més que el mateix període de l’any anterior.

 Actuacions contra les ocupacions i multireincidència

Enguany, dos dels principals elements tractats durant la Junta de Seguretat Local d’Olot han estat les actuacions davant les ocupacions incíviques i els delinqüents reincidents.

En concret, les ocupacions incíviques d’habitatges continuen essent una de les principals problemàtiques que centralitzen part dels esforços i la pressió policial arreu de les comarques gironines i a Olot. Durant els primers quatre mesos d’aquest 2022 s’han registrat 162 serveis i actuacions relacionades amb ocupacions, 3 actes per defraudació d’electricitat i aigua i 10 atestats per ocupació d’immobles. Segons les dades aportades pels cossos policials s’han comptabilitzat 164 immobles ocupats, 54 dels quals amb inquilins que tenen conductes incíviques.

Tal com mostren les dades aportades pel cos dels Mossos d’Esquadra, s’ha detectat una disminució del nombre de delictes a la comarca i a la ciutat i, alhora, que la majoria d’ells són produïts per lladres multireincidents. En concret, durant el 2021 es van registrar 89 delictes i més de la meitat van ser provocats per 9 lladres reincidents, 7 dels quals ja han ingressat a presó.

En aquest sentit, els diversos cossos policials han coincidit en la necessitat de reclamar canvis en la Llei d’enjudiciament criminal que permeti penalitzar la reincidència dels lladres reincidents així com endurir el Codi penal per incrementar la pressió i sancions per als furtadors.

La Junta de Seguretat Local d’Olot també ha posat el focus en altres projectes engegats a la ciutat durant aquests mesos com la incorporació de la nova unitat canina que ha permès col·laborar en diverses inspeccions de locals, controls de trànsit, vigilàncies en actes públics i la detecció de substàncies estupefaents en controls de seguretat ciutadana, l’increment d’una quinzena d’efectius dels Mossos d’Esquadra a la comarca o la implementació de l’aplicació de seguretat ciutadana M7 Citizen Security Olot.

A més de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, la Junta de Seguretat Local d’Olot ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, el Subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, la regidora de Seguretat d’Olot, Mariona Camps, i dels responsables de la Policia Municipal d’Olot, dels Mossos d’Esquadra a Olot i la Garrotxa; la Policia Nacional i la Guardia Civil.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/173445_olotcelebralajuntalocalde-eguretat-1.htm