logo
Imprimir
02-05-2022 | 14:03hs
•ANDORRA

Inaugurada l’exposició fotogràfica ‘Els Cristians d’Orient’

L’exposició es podrà veure fins el 10 de maig al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dilluns al matí de la inauguració de l’exposició ‘Els Cristians d’Orient’ al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria juntament amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el president de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), Salomó Benchluch.

El comissari de l’exposició, el germà dominic Christian Eeckhout, ha estat l’encarregat de mostrar les imatges als presents. Es tracta d’un religiós d’origen belga i que actualment és prior de la secció arxidiocesana de la “Lieutenance belge de l’Ordre du Saint-Sépulcre” de Jerusalem.

La mostra fotogràfica vol donar a conèixer la realitat dels cristians a la regió d’Orient Mitjà amb . Les fotografies, inèdites, mostren rostres de creients de Terra Santa en grans pancartes de tela que recullen la realitat d’aquesta comunitat, en una retrospectiva que va des de 1898 fins a l’actualitat. Les fotografies permeten també per tant fer un recorregut a través de l’arquitectura religiosa.

Així, de la mà de les imatges es fa una ullada a la presència continuada de cristians de l'Àsia oriental –Jerusalem, Palestina, Jordània, Armènia, Iraq, Egipte i fins i tot Etiòpia– que viuen a Terra Santa. La temàtica és d’actualitat tenint en compte la greu situació humanitària causada pels conflictes, no només a Ucraïna, sinó també a Afganistan, Síria o Iemen.

En aquest sentit, la ministra Ubach ha recordat que Andorra va presentar fa unes setmanes una decisió al Consell Executiu de la UNESCO intitulada la “Ruta de la pau: diàleg i acció a favor de la tolerància i la comprensió intercultural” i que va ser recolzada per més de 70 altres Estats. A través d’aquesta iniciativa, el Principat reitera el seu compromís a favor del multilateralisme inclusiu i que la UNESCO sigui el lloc privilegiat on els Estats poden treballar a favor de la cultura del diàleg i del respecte.

L’exposició es podrà veure fins el 10 de maig al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/173366_inauguradalexpo-iciofotograficael-cri-tian-dorient-1.htm