logo
Imprimir
25-04-2022 | 14:57hs
•SALUT

L'ampliació del Servei d'Urgències de l'Hospital Santa Caterina de Salt entra en funcionament

Les noves instal·lacions augmenten la capacitat de resposta hospitalària en el supòsit de futures crisis sanitàries amb 15 punts polivalents equipats per a l'atenció intensiva

Les noves instal·lacions del Servei d'Urgències de l'Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ja estan en marxa. El projecte, que ha suposat una inversió de 2.812.329,38 euros (obra i equipament amb l'IVA inclòs) està concebut com a un espai polivalent i versàtil equipat per atendre les necessitats d'atenció intensiva en cas d'un nou context pandèmic o d'altres situacions que exigeixin adaptacions polivalents, sense haver d'interferir en l'activitat i funcionament de l'hospital.

Els nous espais disposen de circuïts diferenciats per a l'atenció de la urgència general i de la urgència psiquiàtrica. En conjunt, el nou equipament disposa de quinze punts d'atenció que en aquests moments es troben distribuïts de la manera següent: quatre boxos individuals reservats per a l'atenció intensiva, dos boxos individuals, i una zona d'observació amb quatre llits per a l'atenció urgent. Aquests boxos disposen dels equipaments tècnics més avançats: llit electrònic connectat al sistema, monitors, respiradors, tancament amb portes automàtiques i vidres electropolaritzats i sistema de videovigilància gestionat des de cada punt de control central. Per la seva banda, la zona de salut mental està dotada amb cinc boxos més destinats al pacient amb simptomatologia psiquiàtrica greu i complicacions orgàniques. Cada àrea disposa de les seves pròpies zones de control d'infermeria que estan connectades tecnològicament amb els serveis de referència (Urgències i UCI) i de suport necessari per al desenvolupament de l'activitat i control del pacient.

Aquesta nova àrea disposa de tres consultes: dues per a les urgències generals i una especifica per a l'atenció en salut mental; tres sales d'espera i lavabos adaptats, a més de les àrees de suport i d'ús intern (magatzem, office, residus, neteja ..).

La posada en marxa dels nous equipaments, a més de significar un salt qualitatiu en l'assistència, ha permès el retorn definitiu de l'atenció a la urgència psiquiàtrica al Servei d'Urgències de l'Hospital Santa Caterina, que havia quedat emplaçada a un altre edifici del Parc Hospitalari Martí i Julià per assegurar els circuits d'atenció als pacients urgents amb sospita de Covid-19 i de "no Covid" durant la pandèmia.

Un projecte integrat

El projecte d'ampliació s'ha dut a terme sobre l'àrea de semisoterrani de l'hospital amb una superfície aproximada 550 m2, connectat amb el Servei d'Urgències principal a través dos ascensors, de manera que la nova àrea queda totalment integrada en l'estructura del centre i del propi servei. L'entrada principal al Servei d'Urgències continuarà sent la de sempre, tant per a l'atenció de la urgència general com de l'atenció a la salut mental.

L'ampliació se suma als equipaments actuals del Servei d'Urgències que consten de sis boxos de primera assistència, un box pediàtric, un box per a la urgència ginecològica, dos boxos de reanimació, dos boxos d'aïllament i 1 box de psiquiatria, a més d'una zona d'observació amb sis punts d'atenció i una zona de tractament amb sis butaques. El servei disposa també d'una àrea de quatre consultes per a l'atenció dels nivells de triatge IV i V (atenció menys urgent o no urgent), a banda de l'àrea de control i espais d'ús intern, i tres sales d'espera.

L'Hospital Santa Caterina atén la població del Gironès sud i la Selva interior (157.405 habitants), com a hospital comarcal, i al conjunt de la Regió Sanitària de Girona (761.591 habitants) en l'àmbit de la salut mental i l'atenció al pacient crític.

L'any 2021, l'Hospital Santa Caterina va atendre 48.531 urgències, de les quals, 5.017 van ser pediàtriques i 4.756 psiquiàtriques. De total de les urgències, 1.959 van ser pacients amb Covid-19. Des de l'inici de la crisi sanitària, les UCI del Santa Caterina han atès 461 pacients amb Covid-19. L'estada mitjana dels pacients a les UCI del centre ha estat de 12

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/172772_lampliaciodel-erveidurgencie-delho-pital-antacaterinade-altentraenfuncionament-2.htm