logo
Imprimir
21-04-2022 | 15:37hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro celebra diumenge l'aplec de Sant Marc

És la seva festa més antiga i tradicional, lligada al nucli de Fanals d'Amunt

Platja d'Aro celebra aquest diumenge l'aplec de Sant Marc, la seva festa més antiga i tradicional perquè està lligada al primitiu nucli rural del poble, Fanals d'Amunt. Es creu que era una festa pels pagesos que vivien a les masies escampades al voltant de l'església de Santa Maria de Fanals d'Amunt, perquè amb la celebració de l'aplec, donaven la benvinguda a l'arribada del bon temps i a una època d'abundància amb les collites.

Fins els anys setanta, la festa se celebrava en el seu dia, el 25 d'abril. Antigament, la gent de Fanals i també de Calonge pujava a peu pels camins de bosc que menaven a la plaça de Sant Marc, on es tocaven sardanes i després s'hi feia ball. En època moderna, però, s'hi han incorporat nous actes com el concurs d'arrossades i els jocs infantils.

L'aplec començarà el 23 amb una acampada, però el dia clau serà diumenge 24, primer amb la caminada popular i botifarrada a la plaça de l'Església de Fanals. Posteriorment, s'hi farà el concurs d'arrossades i també hi haurà una actuació de la banda El Caliu, jocs de cucanya per petits i grans i una audició de sardanes de la cobla Foment del Montgrí, a més de la tradicional rifa del xai.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/172498_platjadarocelebradiumengelaplecde-antmarc-1.htm