logo
Imprimir
16-04-2022 | 20:11hs
•TURISME

Garriguella recupera una reeixida Fira de la Garnatxa i el Brunyol

L’esdeveniment, que tornava als carrers del municipi empordanès després de dos anys d’absència a causa de la Covid-19, ha acollit un nombrós públic

El retorn de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l’Empordà s’ha celebrat aquest divendres i dissabte per la porta gran. L’esdeveniment que té lloc a Garriguella, que enguany celebrava la seva 23a edició, tornava després de dos anys d’absència a causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, i ho ha fet amb un ple absolut d’assistents. Així ho destaca la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Garriguella, Rosa Batllori: “ "Ha estat un èxit de gent i d'actuacions. En totes les activitats la gent hi ha participat, estem molt satisfets i molt contents. S'han venut molts quilos de brunyols i litres de garnatxa. La gent que ha vingut tenia moltes ganes de passejar i d'estar, un altre cop més, dins la normalitat". ”. 

L’eslògan d’aquesta edició per part del consistori era clar: “demostrar que -l’etapa pandèmica- només ha sigut un petit parèntesi”. És per això que la fira s’ha palplantat aquest 2022 al municipi alt-empordanès amb l’essència de sempre, però amb una cara renovada i un munt d’activitats que han completat les parades d’artesania, brunyols i garnatxa. 

La inauguració es va celebrar ahir divendres, 15 d’abril, als Jardins i vestíbul del Celler Trobat, amb el pregó a càrrec de Natàlia Duran, enòloga de la Cooperativa de Garriguella, i de Gemma Roig, sommelier de Mas Llunes. Tot seguit es va celebrar un concert amb la coral Gòspel ABS, que es va acompanyar d’una degustació de brunyols i garnatxa per a tothom. Tot i així, el dia estrella ha estat avui dissabte, quan la fira ha adquirit la seva dimensió més majúscula i ha compartit programa amb tallers infantils i inflables durant tota la jornada. Així, a les onze del matí s’ha fet un tast guiat de vins dolços a la Sala Sabater Furtià, a càrrec dels cellers Masetplana, Gerisena i Mas Llunes, i ja a la tarda (17h) el mateix emplaçament ha acollit un tast d’escumosos dels mateixos cellers. Paral·lelament, també s’ha celebrat un espectacle de circ (12h); una audició de sardanes amb la Cobla Principal de Garriguella (16h) i un punt final amb la batucada dels Diabòlics Músics, amb la col·laboració del Càmping Vell Empordà (18h).
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/172181_garriguellarecuperaunareeixidafiradelagarnatxaielbrunyol-2.htm