logo
Imprimir
08-04-2022 | 23:31hs
•CATALUNYA NORD

El Consell per la República presenta el seu nou govern

Carles Puigdemont presideix una entitat que tindrà sis homes i cinc dones a l’executiu

El municipi de Ribesaltes, a la Catalunya del Nord (Rosselló), ha esdevingut avui l’escenari de la presentació del nou govern del Consell per la República, un acte que ha estat liderat per l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, que va ser elegit president de l’Assemblea de Representants el passat 5 de març. 

En aquest sentit, i més enllà de Puigdemont, el govern del Consell estarà format per Toni Comín, com a vicepresident; Antoni Castellà, com a responsable de Relacions amb l’AR i Relacions Institucionals; Aurora Madaula; com a responsable d’Acció Política Interior; Teresa Vallverdú, com a responsable de Desplegament Reglamentari; Montserrat Corrons, com a responsable de Suport als Consells Locals; Carme Garcia, com a responsable de Coordinació de les Delegacions dels Països Catalans; Neus Torbisco, com a responsable d’Acció Internacional; Guillem Fuster, com a responsable d’Acció Econòmica i Secretari de Govern; Lluís Puig, com a responsable d’Acció Cultural, i Lluís Llach, com a conseller polític. 

Així doncs, Puigdemont, que ha destacat la “voluntat continuista” del projecte, lidera un nou executiu que compta amb dues incorporacions, l’advocada penalista Teresa Vallverdú i Montserrat Corrons. 

Els Consells locals, claus

Durant la seva intervenció, Puigdemont ha subratllat la tasca duta a terme durant la primera legislatura del Consell i ha assegurat que els “Consells locals tindran un paper clau en l’acció política”. El president de l’entitat també ha recalcat que ja s’ha “superat la fase de fundació i hem entrat a la fase de normalitat, en què per primera vegada els membres del govern del Consell no representen res més que no els demanem nosaltres”. “No representen els espais on puguin estar vinculats, siguin entitats o partits polítics”, ha continuat Puigdemont, que també s’ha referit a la pluralitat de l’organització: “Aquest govern continua sent un espai que representa una gran transversalitat dins el moviment independentista, una gran pluralitat d’accents que hi ha a la família independentista. El govern del Consell es manté fidel a allò que va ser al primer moment com a espai més transversal del moviment independentista”. 

Al seu torn, Comín ha avançat que “aquest nou govern començarà el mandat amb una declaració política que es farà pública en els pròxims dies” i que, en el marc d’aquesta legislatura, s’ha de passar “de la resistència a la confrontació”. És per això que, tal com ha detallat el vicepresident, es faran “propostes concretes” als partits i entitats sobre el document ‘Preparem-nos’, que és l’estratègia que durant l’anterior legislatura el Consell ha ofert al conjunt de l’independentisme per fer efectiu el mandat de l’1-O.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/171490_elcon-ellperlarepublicapre-entael-eunougovern-2.htm