logo
Imprimir
06-04-2022 | 17:21hs
•POLíTICA

Josep Guia reivindica la participació del País Valencià i les Illes Balears en el Consell per la República

Demana que s’abandoni “el menysteniment d’alguns envers els representants elegits i arrelats al territori” i “la consideració de la Catalunya del Nord, les Illes i el País Valencià com a espais ‘de col·laboració”

El representant del País Valencià en l’Assemblea del Consell per la República ha fet valdre avui la implicació del País Valencià i les Illes Balears en el projecte de l’organització. Ho ha fet amb dades a la mà, concretament amb les relatives a les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell del passat 31 d’octubre, on s’observa la notòria participació d’aquestes dues circumscripcions -les més altes-. En aquest sentit,  la participació en el País Valencià va ser del 35,33% -amb un total de 171 vots d’un cens de 484 persones-, mentre que a les Illes Balears va ser del 37,69% -190 vots d’un cens de 504 persones- 

A través del seu compte de Twitter, Guia subratlla que les passades eleccions a l’Assemblea de Representants van deixar unes “dades a tenir en compte per abandonar” dos aspectes en concret. En primer lloc, l’activista i professor universitari demana que aquesta informació serveixi per “abandonar el menysteniment d’alguns envers els representants elegits i arrelats al territori”, així com “la consideració de la Catalunya del Nord, les Illes i el País Valencià com a espais ‘de col·laboració’”. 

“El tuit pretén sortir al davant de dos menysteniments -envers els membres de l’Assemblea de Representants i envers els Països Catalans-, amb les dades de les zones amb major índex de participació (Illes i País Valencià) i dels candidats més votats -en % sobre el nombre respectiu de votants”, afegeix Guia. En aquest cas, els candidats més votats van ser el mateix Guia -135 vots obtinguts, un 78,94% sobre els vots emesos- i Jaume Sastre -98 vots, un 51,57% dels vots- pel País Valencià i les Illes, respectivament.

El nou Govern del Consell, divendres

D’altra banda, el Consell presidit per Carles Puigdemont anunciarà el nou govern aquest pròxim divendres, 8 d’abril. En concret, els noms dels escollits seran presentats de manera presencial a Ribesaltes, a la Catalunya del Nord.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/171271_jo-epguiareivindicalaparticipaciodelpai-valenciaile-ille-balear-enelcon-ellperlarepublica-2.htm