logo
Imprimir
04-04-2022 | 20:02hs
•ESPORTS

Gairebé 800 persones han participat aquest any en la Tradeinn Cursa Girona En Marxa Contra el Càncer

Més de 700 esportistes van participar ahir en la vuitena edició de la Tradeinn Cursa Girona En Marxa Contra el Càncer

La cursa i l'exercici físic són una manera de prevenir les malalties cancerígenes i, sigui caminant o corrent, gairebé 800 persones van voler creuar la meta per impulsar la recerca oncològica. Al final del recorregut, els organitzadors van obsequiar els inscrits amb un lot de producte saludables. També hi va haver servei de fisioteràpia i guarda-roba. I pels més petits, hi va haver el taller "Ciència per a tots".

En la cursa infantil (fins a 13 anys), hi va haver 99 inscrits; en la de 5km, 244, i en la caminada no competitiva, també de 5km, 360. A més, hi va haver una seixantena d'inscrits que van realitzar la cursa de manera virtual, a través de la plataforma RocktheSport. Tradicionalment, la cursa es celebrava per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer (4 de febrer) però aquest any es va decidir ajornar-la i adaptar-la a un format mix.

La Tradeinn Cursa Girona En Marxa Contra el Càncer ha estat possible gràcies al suport dels diversos patrocinadors: Tradeinn, Clínica Girona, Renault Santiago Juandó i Montepio Girona.

L'Associació Contra el Càncer, 68 anys d'experiència en la lluita contra el càncer
L'Associació Contra el Càncer és l'entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN estar al costat de les persones, i per això el seu treball s'orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l'impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l'Associació aglutina la demanda social d'investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d'investigació científica oncològica de qualitat. A dia d'avui, és l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer a Catalunya.

Integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l'Associació Contra el Càncer està estructurada en 38 delegacions locals, compta amb més de 178 persones voluntàries, 4.536 socis i sòcies i 14 professionals.

Durant el 2020 l'Associació Contra el Càncer a Girona ha atès 993 persones afectades per la malaltia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/171086_gairebe800per-one-hanparticipataque-tanyenlatradeinncur-agironaenmarxacontraelcancer-1.htm