logo
Imprimir
27-03-2022 | 21:56hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú clou una reeixida Fira del Ferro

L’esdeveniment enguany ha celebrat la seva 25a edició i ha aplegat unes 7.000 persones durant el cap de setmana a la vila comtal

La vila comtal de Besalú ha abaixat la persiana avui diumenge de la 25a edició de la Fira del Ferro. Ho ha fet amb una jornada amb diverses activitats: el ritme s’ha iniciat al matí, a dos quarts de deu, amb una proposta de forja al carrer; a les onze, i amb sortida des de la plaça de la Llibertat, s’ha organitzat una visita guiada a les escultures de ferro del nucli, mentre que a les quatre s’ha realitzat una fotografia de grup i la tradicional fi de festa. 

D’aquesta manera, doncs, s’han acabat dos dies de celebració al poble garrotxí, un retorn firal que ha deixat una sensació molt positiva. Així ho assenyala el regidor Germán Mas, que subratlla que durant aquests dos dies han passat per la fira unes 3.500 persones cada dia. D’altra banda, Mas també ressalta algunes de les activitats estrella d’aquest programa, com ara la trobada d’una norantena de forjadors i forjadores arribats d’arreu de Catalunya, Espanya i França, o la presentació del llibre ‘La forja, una tècnica optimitzadora’ de Pere Molera. 

L’edil també valora la trajectòria de la Fira del Ferro, i alhora espera que el camí no s’aturi i que marqui l’inici d’un itinerari encara molt més llarg: “Esperem que aquests 25 anys siguin l’inici d’uns altres 25 anys plens de treball i de forja, tal com s’ha fet fins ara”. La peça forjada pel col·lectiu de forjadors i forjadores, un treball commemoratiu d’aquest 25è aniversari, es col·locarà a un espai referencial del municipi. “Serà un dels pilars de les moltes peces que el poble pot lluir de la forja del ferro”, diu Mas, que afegeix que els participants han marxat cap a casa molt satisfets: “Han quedat molt contents i amb ganes de tornar al més aviat possible a la fira, i per part de l’entitat organitzadora -l’Associació Acunç- també estan molt satisfets. Crec que ha estat una de les Fires del Ferro més rodones i completes de les que hem tingut”.

El programa d’enguany s’ha completat amb altres propostes com ara actuacions musicals o visites guiades, entre altres.  Aquesta fira forma part de les fires PYRFER del projecte POCTEFA.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/170481_be-aluclouunareeixidafiradelferro-1.htm