logo
Imprimir
17-03-2022 | 13:47hs
•CATALUNYA NORD

Quera inicia “una nova etapa” al capdavant de la Casa de la Generalitat de Perpinyà

El nou director general de la delegació del govern a la Catalunya del Nord es marca com a objectiu reforçar els vincles amb el Departament dels Pirineus Orientals

Alfons Quera ha estat presentat avui oficialment com a director general de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, en el marc d’un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha presidit un esdeveniment on també hi havia la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. 

Durant la seva intervenció, Quera ha destacat com a funcions cabdals del seu nou càrrec “promoure i canalitzar les activitats de suport per al foment de la llengua i la cultura catalana; potenciar les relacions entre les institucions del Principat i el Departament dels Pirineus Orientals, i vehicular la construcció d’un marc econòmic, social i cultural pròsper entre el nord i el sud”. “Soc conscient que des del principi de la seva obertura al públic, la Casa de la Generalitat ha entès que s’havia de treballar amb les altres administracions del territori per cosir la frontera. No som aquí només per fer conferències o festivals, que també, sinó per fer política”, ha subratllat Quera, que ha afegit: “Això passa per donar oportunitats a una terra i a una gent, en configurar en el dia a dia una conca de vida, de treball i d’activitats comunes”. 

Quera també ha remarcat la seva voluntat “d’evitar errors de recepció i variables impossibles: la Generalitat ha de ser una administració més”. “Hem de treballar de manera multilateral amb el món local, amb les comunitats, com per exemple Perpinyà Mediterrània Metropoli, amb el Departament dels Pirineus Orientals o amb l’estat francès. Cal seguir avançant en el desenvolupament d’una estratègia transfronterera, estructurar la cooperació al voltant de la governança comuna i la gestió dels fons europeus, que és un gran repte futur per poder millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”. 

El director general de la Casa de la Perpinyà, durant el seu parlament de presentació, també ha manifestat que s’inicia “una nova etapa”, on “cal aprofundir un període d’acció conjunta amb el Departament dels Pirineus Orientals”. En aquest sentit, Quera ha llançat un repte majúscul: “El Departament dels Pirineus Orientals, la Diputació de Girona i la Generalitat ens podem dotar  d’una estructura jurídica única i comuna: recuperar la figura de l’Eurodistricte”. 

D’altra banda, Quera també ha explicat que una de les fites a assolir és reforçar les polítiques vinculades amb la cultura i la llengua. “Com a línies generals, ens posarem al costat dels creadors i les associacions culturals de la Catalunya del Nord, i la defensa de la llengua catalana és obvi que és una missió destacada per a nosaltres, una missió molt sentida. Hem d’estar disponibles en tots els sectors: associatiu, institucional i, especialment, escolar”. 

Alfons Quera (Barcelona, 1967) va ser alcalde d’Agullana entre els anys 1999 i 2015, així com diputat al Parlament entre 2003 i 2010. Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona, i llicenciat prèviament en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona, el nou director general de la Casa de la Generalitat també ha estat recentment director del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (2019-2021), i abans havia desenvolupat tasques com a vicepresident de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya (2006-2010) i ponent de diversos Projectes de Llei. Substitueix en el càrrec de la Casa de la Generalitat a Josep Puigbert.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/169591_querainiciaunanovaetapaalcapdavantdelaca-adelageneralitatdeperpinya-2.htm