logo
Imprimir
15-02-2022 | 15:10hs
•ESPORTS

Adrià, Ayuso, Johannessen: Les estrelles emergents se citen a la Volta a Catalunya 2022

L'edició 101 de la cursa catalana té assegurada la participació d'alguns dels corredors més prometedors del panorama internacional

La 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya va confirmant a poc a poc els ciclistes que hi prendran part entre els propers dies 21 i 27 de març. Entre ells, el català Roger Adrià, de l'Equip Kern Pharma, ha confirmat la seva participació, buscant la seva consolidació en l'elit mundial en una edició on hi debutaran grans promeses del ciclisme internacional com Juan Ayuso (UAE Team Emirates) o Tobias Johannessen (Uno-X Pro Cycling).

Si fa uns dies es va confirmar la participació d'il·lustres estrelles mundials que aquest any 2022 posaran punt i final a la seva trajectòria ciclista, com Alejandro Valverde (Movistar Team) o Philippe Gilbert (Lotto – Soudal), la Volta es consolida també com una cursa amb gran poder d'atracció per a ciclistes cridats a brillar en un futur molt proper.

Una de les grans esperances del ciclisme català i estatal, Roger Adrià (Barcelona, 1998), ha confirmat la seva presència a la 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, on es veurà les cares amb els millors ciclistes del món del 21 al 27 de març. Adrià ho farà un any més cap capdavant de l'Equip Kern Pharma, de llarg l'estructura professional actual amb més representants del ciclisme català a la seva plantilla aquest 2022 amb fins a sis ciclistes.

El barceloní ja sap el que és prendre la sortida de la Volta Ciclista a Catalunya després d'haver pres part en l'edició 100. Aquest 2022 hi tindrà una nova oportunitat de brillar, i més després de completar una passada temporada en què Adrià es va consolidar amb una gran presència internacional en curses com la París-Tours i demostrant una gran regularitat de resultats, sent 5è al Campionat d'Espanya absolut o acabant en el top 10 de la general en proves per etapes com el Tour d'Eslovàquia (4t) o la Vuelta a Asturias (7è).

Les expectatives altes

Veure el creixement del jove català serà un dels atractius d'una Volta que no serà aliena a l'explosió de noves generacions del ciclisme mundial, uns talents que cada cop es destapen de forma més precoç.

Un altre dels grans noms que ha confirmat la seva presència a la prova catalana en diversos mitjans de comunicació és el ciclista de l'UAE Team Emirates, Juan Ayuso (2002). Nascut a Barcelona, el jove ciclista crescut a Xàbia ha estat unes de les irrupcions més sonades del ciclisme mundial dels últims anys i actualment centra totes les mirades després d'una impressionant temporada 2021, en què es va proclamar guanyador del Giro d'Italia sub23 en el seu primer any en la categoria, saltant directament des de la categoria júnior. La Volta serà un bon aparador per veure el seu nivell a l'alta muntanya davant rivals de primera talla mundial.

I si el guanyador de l'últim Giro sub23 ha confirmat la seva presència a la Volta del 2022, també ho ha fet el seu segon classificat i vencedor de l'altra gran prova del calendari amateur mundial, el Tour de l'Avenir. Es tracta de Tobias Johannessen (1999), que serà la principal atracció de la gran novetat entre els equips convidats d'enguany, l'equip noruec Uno-X Pro Cycling.

Acompanyat pel seu germà bessó Anders, també vencedor d'una etapa en la mateixa edició 2021 del conegut com a Tour de França sub23, els noruecs posaran a prova el seu nivell debutant en curses per etapes WorldTour a la Volta. En l'inici d'aquesta temporada 2022 no s'ha fet esperar per mostrar-se, aconseguint la victòria a l'etapa reina de l'Estrella de Bessèges.

Les actuals estrelles emergents tindran la seva oportunitat de brillar a la 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà entre els propers 21 i 27 de març amb sortida a Sant Feliu de Guíxols i la seva arribada a Barcelona després de set etapes exigents i a l'alçada dels millors ciclistes del món.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/166993_adriaayu-ojohanne-enle-e-trelle-emergent-ecitenalavoltaacatalunya2022-1.htm