logo
Imprimir
02-02-2022 | 14:58hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva contracta quinze persones en el marc del Programa Treball i Formació

Aquest programa, que té una durada de dotze mesos, està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya

El Consell Comarcal de la Selva ha contractat quinze persones en el marc de la convocatòria del Programa Treball i Formació 2021 (SOC - Treball i Formació).

Amb la contractació d'aquestes persones, es pretén donar resposta a necessitats d'interès general i social detectades pels municipis de la comarca de la Selva, donant suport a col·lectius vulnerables, i a la ciutadania en general en: la gestió de tràmits telemàtics, assessorant i donant suport a persones en situació de pobresa energètica per tal de millorar el seu benestar i de prevenció del medi ambient en matèria de sostenibilitat.

Deu d'aquestes quinze persones contractades, amb perfil administratiu, donaran suport al departament de Serveis a la Ciutadania, concretament a la unitat de serveis socials, en la dificultat que tenen molts ciutadans i ciutadanes de la comarca de la Selva a l'hora de realitzar diversos tràmits electrònics amb l'administració. Les principals tasques que duran a terme són suport a la ciutadania, especialment col·lectius vulnerables, en les gestions de tràmits telemàtics i en serveis digitals d'ús quotidià. Així mateix, impulsaran i donaran suport en la tramitació de l'IDCAT, registre en espais de salut digitals, i en plataformes i xarxes socials. Entre les seves tasques també hi ha la de realitzar formació als col·lectius més desfavorits perquè puguin esdevenir autònoms en relació amb la utilitat d'Internet, aplicacions mòbils i el suport en tràmits de sol·licituds d'ajuts.

En aquesta edició, els ajuntaments col·laboradors i que han signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva són Anglès, Amer, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Fogars de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Sils i Tossa de Mar.

Les altres cinc persones contractades treballaran per a la conscienciació i sensibilització de la ciutadania encaminada a la millora i la prevenció del mediambiental i la recollida selectiva dels municipis de la comarca amb conveni amb el Consell Comarcal de la Selva.

En aquesta línia, també vetllaran pel bon funcionament dels serveis de gestió dels residus i, potenciaran l'ús de la recollida selectiva de forma correcta. Entre les seves tasques també hi ha la supervisió i l'assessorament a usuaris de l'ús del servei de recollida porta a porta. També facilitaran la informació dels serveis mediambientals competència del Consell Comarcal per afavorir que els usuaris els utilitzin correctament

Com a punt final afegir que les 15 persones contractades rebran una formació, en el marc del programa, de 60 hores en l'adquisició de competències digitals i aptituds per a realitzar la feina de forma exitosa.

Aposta per la creació d'ocupació a la comarca de la Selva

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva, i en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, el màxim responsable de l'ens selvatà, Salvador Balliu, ha incidit en el bon resultat que el programa Treball i Formació ha tingut en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes d'aquestes persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

"Aquest programa, que té una durada de dotze mesos, està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i efectuat d'acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/2859/2021, de 17 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2021, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de les línies MG45 i DONA (SOC – TRFO EELL CS)"




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/165939_elcon-ellcomarcaldela-elvacontractaquinzeper-one-enelmarcdelprogramatreballiformacio-1.htm