logo
Imprimir
13-01-2022 | 15:33hs
•LA SELVA

El Pare Pelegrí podrà complir el Vot del Poble acompanyat

L'any passat només cinc persones van anar de Tossa a Santa Coloma amb l'escollit

El Pare Pelegrí de Tossa podrà anar fins a Santa Coloma de Farners acompanyat per complir el Vot del Poble. Després que l'any passat la pandèmia obligués a fer una versió adaptada amb només cinc acompanyants, Tossa recuperarà el 20 de gener la tradició, això sí, adaptada a la pandèmia.

L'accés a la missa del Cantar es farà amb cita prèvia i la rebuda del Pare Pelegrí a l'església parroquial el dia 21 també. La sol·licitud s'ha de fer a l'Oficina de Turisme de Tossa, de forma presencial o trucant al telèfon 972 34 01 08.

Durant el pelegrinatge, s'haurà de mantenir la distància entre bombolles de convivència i caldrà fer ús de la mascareta en tot moment, mateixos requisits que caldrà complir a la processó del dia 21 d'arribada del Pare Pelegrí.

Cada 20 de gener, un Pare Pelegrí, en representació de la població de Tossa, fa un pelegrinatge fins a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners com a promesa al sant per haver erradicat la pesta fa segles.

En lloc de la multitud de pelegrins habituals, les restriccions van fer que l'any passat només cinc persones acompanyessin el Pelegrí a complir el Vot del Poble, i a més no es van poder celebrar les tradicionals processons de sortida i arribada, que habitualment congreguen molt públic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/164340_elparepelegripodracomplirelvotdelpobleacompanyat-1.htm