logo
Imprimir
29-11-2021 | 12:55hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú té una cita divendres amb el Banc de Sang

La represa de l'activitat als hospitals ha fet créixer la necessitat de donacions

Besalú té una cita aquest divendres amb el Banc de Sang per aconseguir reserves de sang per cobrir les necessitats dels hospitals, que estan recuperant l'activitat afectada per la covid. Una unitat mòbil del Banc de Sang serà a Sant Julià de quatre de la tarda a nou del vespre per rebre tothom qui vulgui anar a donar sang ara que s'acosta la campanya de Nadal, que sempre és complicada perquè les donacions de sang baixen, però l'activitat als hospitals no afluixa.

Habitualment a Catalunya fan falta entre 800 i 1000 donacions diàries, però des del setembre les necessitats diàries de sang han augmentat i calen unes 1.100 donacions per garantir les transfusions sanguínies, especialment de les plaquetes, ja que aquest component de la sang només dura cinc dies i calen donacions regularment.

Des del Banc de Sang recorden que tenen reserves de seguretat per donar resposta a situacions d'emergència, però amb l'augment de l'activitat als hospitals, que estan recuperant intervencions endarrerides per la pandèmia, les reserves estan en unes 6.000 unitats, quan la xifra ideal són 10.000.

És per això que des del banc fan una crida a donar sang. Per fer-ho, només cal ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i estar bé de salut.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/161263_be-aluteunacitadivendre-ambelbancde-ang-1.htm