logo
Imprimir
25-11-2021 | 15:19hs
•BESALú, VILA COMTAL

Circusland celebrarà el seu primer aniversari amb 'La Quina del Circ' a Besalú

El proper 19 de desembre una quina singular amb actuacions de circ i cantaires populars

El tercer cap de setmana de desembre farà un any de la inauguració de Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ a Besalú. Els promotors de l’equipament cultural han decidit festejar l’efemèride amb una activitat ben pròpia d’aquelles dates: una quina que, per a l’ocasió, tindrà un ambient ben circense.

Fins a tres atraccions internacionals s’intercalaran entre les 12 quines cantades. Es tracta del cèlebre malabarista Rafael de Carlos, una de les màximes figures del prestigiós Circ Nacional de Cuba i referència mundial en la seva disciplina; de l’enigmàtic faquir Testa capaç, d’entre altres fites inversemblants, d’aixecar una bombona de butà sostinguda per ganxos clavats a les parpelles i el jove guineà Papi Flex, el contorsionista extrem mereixedor d’un passi d’or a Got talent 2019.

D’altra banda els “lloros” de la quina, nom que reben tradicionalment els cantaires del joc, seran l’olotina Mariona Comellas, popular reportera dels informatius de Televisió de Catalunya; Merche Mar, la carismàtica vedette d’El Molino de Barcelona i Genís Matabosch, director i presentador del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Els dies previs a la quina, el Pavelló municipal de l’U d’octubre de Besalú, l’espai que acollirà l’activitat, es decorarà, entre d’altres elements, amb més de cinc mil banderins i sobre la seva pista s’hi instal·laran dos escenaris: un per a rebre els cantaires i l’altre, circular i al bell mig, per a les atraccions de circ.

Avui s’ha obert la venda anticipada dels 1.260 cartrons que poden adquirir-se a través del nou web www.QuinadelCirc.com, al telèfon 972505317 (tots els dies d’11 a 19h) i a la taquilla de Circusland (Plaça Prat de Sant Pere, 15 de Besalú, de dijous a diumenge, d’11h a 19h). El preu de cada cartró únic (vàlid per les 12 quines) varia depenent de la data que es comprin: així si es compren al novembre costen 12€, fins al 12 de desembre, 13€; la setmana de la quina, 14€ o el mateix dia 15€. Enmig dels premis tradicionals a les quines (des de paneres a pernils) se’n sortejaran d’altres com entrades per Circusland o el Gran Circ de Nadal; patinets elèctrics o, fins i tot un viatge per a dues persones a París per a poder assistir a una funció del llegendari Cirque d’Hiver Bouglione.

La primera Quina post pandèmia a Besalú

La Quina del Circ encetarà el calendari de quines nadalenques organitzades per algunes de les entitats de la Vila Comtal: just el dia abans s’haurà celebrat la “Besalú Comedy Quina”, igualment promoguda per Circus Arts Foundation, on els cantaires seran Toni Albà (en civil i caracteritzar de Rei emèrit) i el senyor Barragan que va fer popular el programa de la televisió “No te rías que es peor”. Els dies 25 i 26 de desembre i primer de gener se celebraran les quines organitzades pel Club Esportiu Besalú; el dia de Sant Esteve la del Centre d’esplai Sant Vicenç i, per últim, el dia de Reis la del Grup de Joves del municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/161055_circu-landcelebrarael-euprimeraniver-ariamblaquinadelcircabe-alu-2.htm